Policija saopštila da je preduzela istragu o povredi radnika Linglonga 1Foto: M.P. / Danas

Policijski službenici Policijske uprave u Zrenjaninu po prijavi 10. juna ove godine da je jedan radnik zadobio povrede u fabrici Linglong, preduzeli su sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti, saopštila je danas policija.

Odgovarajući na pitanje Danasa šta je preduzeto i da li je regovalo tižilaštvo, iz Policijske uprave Zrenjanin odgovorili su da su saslušani svedoci i da se nastavljaju dalje radnje na utvrđivanju činjenica.

„Po odobrenju nadležnog Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, na licu mesta izvršen je uviđaj, upoznata je inspekcija rada koja vrši vanredni inspekcijski nadzor i od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu angažovan je veštak iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Takođe, obavljeni su razgovori sa svim svedocima i nadležnim licem za bezbednost i zdravlje na radu navedene fabrike“, stoji u odgovoru policije našem listu.

Dodaje se da nakon izvršenog vanrednog inspekcijskog nadzora od strane inspekcije rada i nakon sačinjenog zapisnika, kao i nakon dostavljenog nalaza i mišljenja veštaka, policijski službenici nastavljaju dalje postupanje u saradnji sa nadležnim Osnovnim javnim tužilaštvom u Zrenjaninu.

Sa pitanjima šta su konstatovali u zapisniku prilikom obilaska fabrike povodom incidenta u kojem je Zrenjaninac M.B. (34) zadobio povrede na radnom mestu, zbog čega je hospitalizovan u Institutu u Sremskoj Kamenici, obratili smo se i republičkoj inspekciji rada. Odgovor inspekcije još uvek nismo dobili.

Prema do sada dostupnim podacima, Zrenjaninac M.B., tehničar za rukovanje mašinama, povređen je prilikom rada na mašini u sektoru u kojem se u fabirici guma Linglong odvija proizvodnja.

Ova fabrika i dalje je veliko gradilište, a sem informacije da će ovog proleća početi probna proizvodnja, javnosti nije poznato dokle se sa završetkom gradnje ćitavog kompleksa stiglo, jer su skele i nezavršene zgrade jedino što se vidi iza zidina ovog fabričkog kompleksa.

Prema nezvaničnim informacijama, zaposleni radnici u proizvodnji u sektoru B, gde je u toku probni rad, žale se na neadekvatne uslove i loš tretman poslodavca, kao i često povređivanje na radnom mestu zbog čega uslove rada naizivaju „paklenim“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari