Policijska potraga za navijačem Crvene zvezde Urošem Mišićem (24) se nastavlja, pošto se on juče nije pojavio na saslušanju u Upravi za javni red i mir beogradske policije, potvrđeno je Danasu. U policiji je juče saslušana njegova rođena sestra, jer je tokom pretresa stana Mišića pronađena navijačka baklja.


Advokat Borivoje Borović navodi za naš list da je njegov branjenik potresen zbog pretresa stana njegovih roditelja, kao i zbog „medijske hajke“, te da će se, zajedno sa njim, narednih dana javiti u policiju. Kao što je poznato, Uroš Mišić je prepoznat kao učesnik tuče, u četvrtak u ranim jutarnjim časovima u beogradskom klubu Plastik, u kojoj su lakše povređena dva američka marinca koja obezbeđuju Ambasadu SAD.

– Poučen ranijim negativnim iskustvima i nizom okolnosti koje se ponavljaju, pre svega u vidu velikog medijskog pritiska na sud, policiju i tužilaštvo, doneli smo nepopularnu odluku da se Mišić ne pojavi u policiji. Glavni razlog je u tome što ja nisam mogao da prisustvujem tom saslušanju, jer se nalazim u Crnoj Gori, na ranije zakazanom suđenju. Mišić će se svakako narednih dana odazvati pozivu i dati izjavu. Očekujem da se i dotle razjasne zasad nejasne okolnosti kao što su gde se nalazi video-snimak iz kafića, na kome je on prepoznat kao učesnik tuče, kao i to ko je još učestvovao u njoj – kaže Borović za Danas.

Prema njegovim rečima, njegov branjenik može biti osumnjičen za nasilničko ponašanje, za šta sleduje pritvor od osam dana i optužni predlog, što znači suđenje po kraćem postupku. Advokat navodi i da prema njegovim informacijama, sem Mišićeve sestre, nisu saslušani drugi vinovnici tuče. Iz Ambasade SAD rečeno je da se ambasada neće oglašavati povodom ovog slučaja, ali da sarađuje sa institucijama Srbije.

Slučaj Uroša Mišića izaziva veliku pažnju, pošto je reč o navijaču koji je prilikom nereda na utakmici 2007. zapaljenom bakljom napao i povredio žandarma u civilu Nebojšu Trajkovića. Osuđen je na 10 godina zatvora, što je trebalo da predstavlja poruku države navijačkom nasilju. Apelacioni sud mu je prepolovio kaznu, a potpao je i pod Zakon o amnestiji, pa je na slobodu izašao u decembru. Prema nezvaničnim informacijama, odmah se vratio navijanju – pa je tako viđen na Malom Kalemegdanu, gde je proslavio nedavno Zvezdino osvajanje Kupa „Radivoja Koraća“.

U tuči u klubu Plastik, na uglu Dalmatinske i Takovske ulice, bio je, prema navodima očevidaca, u grupi mladića koja se prvo verbalno sukobila, a zatim i ispred kluba, gde ih je izbacilo obezbeđenje, potukla sa američkim državljanima. Jedan marinac je dobio rasekotinu od flaše. Mišić, kao i ostali sa srpske strane, razbežali su se pre dolaska policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari