Žalićemo se svim organima u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Moj sin Đorđe je prebijen kao najveći kriminalac. Nemoguće da je ovakve povrede zadobio padom niz stepenice, kako kaže policija. Da je pao niz stepenice ne bi stigao da beži čak dve ulice dalje, odmah bi ga uhvatili – kaže njegova majka Stana Trnić i dodaje da imaju svedoke koji su videli da policajci tuku njenog sina.

Žalićemo se svim organima u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Moj sin Đorđe je prebijen kao najveći kriminalac. Nemoguće da je ovakve povrede zadobio padom niz stepenice, kako kaže policija. Da je pao niz stepenice ne bi stigao da beži čak dve ulice dalje, odmah bi ga uhvatili – kaže njegova majka Stana Trnić i dodaje da imaju svedoke koji su videli da policajci tuku njenog sina. Prema njenim rečima sve papire odmah su predali advokatu i zahtevali da pokrene tužbu. Uz to, tražiće da krivci za prebijanje budu kažnjeni.
Radnik Đorđe Trnić (23) iz Rume će, tako, tužbom sudu dokazivati da je pre 25. maja ujutro zadobio brojne povrede, ali ne padom niz stepenice u zgradi rumske policije, kako policija tvrdi, već da je pretučen posle bekstva iz policijske stanice u kojoj je zadržan posle psovanja policajca.
S vidljivim povredama na glavi, Đorđe priča da je tokom noći između te subote i nedelje bio u provodu s drugarima. Nekoliko sati kasnije, negde iza tri sata ujutro, saznali su da se njihov zajednički drug Vladimir Matić potukao s nekim čovekom. Tada su krenuli da vide šta se dogodilo, ali su stigli kada je tuča već bila okončana.

Pokušaj bekstva

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici saopštila je da je odredila zadržavanje Đorđu T. (23) iz Rume zbog osnovane sumnje da je u alkoholisanom stanju ometao ovlašćena službena lica u obavljanju poslova bezbednosti. „Prilikom lišenja slobode Đorđe T. pokušao bekstvo prilikom kojeg je pao niz stepenice ispred policijske stanice u Rumi, zadobivši lake telesne povrede“, navodi se u zvaničnom policijskom saopštenju i dodaje da je Đorđu pružena neophodna medicinska pomoć u stanici hitne pomoći u Rumi. Policija navodi i da su o događaju izvešteni istražni sudija Opštinskog suda u Rumi i opštinski javni tužilac „koji su se izjasnili da u postupcima Đorđa T. ima elemenata krivičnih dela ometanja ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti i bekstvo, ili omogućavanje bekstva lica lišenog slobode“.

– Ubrzo potom došli su i policajci i sve nas odveli u stanicu. Nisam ništa mogao da svedočim kad ništa nisam ni video. Tada me je policajac grubo gurao niz stepenice i ja sam ga, onako ljut, opsovao. Onda je on naredio drugim policajcima da me zadrže. Priznajem da sam te večeri popio malo, ali nisam bio pijan. Utvrđeno je da sam imao 0,7 promila alkohola. Samo sam pitao zašto da ostajem u pritvoru kada nisam učestvovao u tuči, ništa ne znam jer ništa nisam ni video, niti sam bio u sukobu sa policajcima. Već je bilo oko osam ujutro. Dosadilo je čekanje, sve mi se smučilo i potrčao sam iz stanice – priča Đorđe. – Bežao sam do druge ulice dok su jedni policajci trčali za mnom, a drugi me jurili kolima. Uleteo sam u dvorište nekih ljudi. Tu sam stao, a policajci su me vezali i počeli tući. Tukli su me i u kolima i u stanici. Sve vreme sam bio vezan.
Prema njegovom svedočenju policajci su ga posle svega odveli u rumsku hitnu pomoć i lekarima rekli kako je pao niz stepenice. Uz to, i kod lekara je bio vezan, a iz pritvora je pušten u ponedeljak popodne oko 15.10 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari