Pripadnici kragujevačke policije uhapsili su, u noći između 20. i 21. decembra, u Lapovu Milana Glavaševića(52), odbeglog zatvorenika iz tog mesta. Glavašević je, posle opsežne policijske akcije, uhapšen u neposrednoj blizini svoje kuće u Lapovu, i kod njega su pronađeni improvizovani pištolj i nožna rasklapanje.

Policija saopštava da je za Mikanom Glavaševićem 1. jula ove godine raspisana centralna poternica , pošto se za vikend odsustva nije vratio u kragujevački Okružni zatvor, gde je izdržavao zatvorsku kaznu. Mesecima potom krio se na području Kragujevca, Batočine, Rače Kragujevačke, Lapova i Velike Plane. Policija sumnja da je na području tih opština Glavaševićobio više od 80 napuštenih kuća i vikendica, iz kojih je uglavnom odnosio hranu, garderobu i posteljinu.

– Iz vikendice u Bošnjanima kod Rače Kragujevačke, u avgustu ove godine, odneo je lovački karabin, optički nišan i puščanu municiju. Ovo oružje i municiju koje je često nosio sa sobom, policija je pronašla sakriveno na groblju u mestu Rakinac kod Velike Plane, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je Mikan Glavašević vraćen na izdržavanje kazne u Okružno zatvor u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari