Policijska uprava u Kragujevcu podnela je ovdašnjem Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Siniše Đ. (27) iz Jagodine zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovine ljudima. Sumnja se da je Siniša Đ. 25. oktobra 2007. pozvao tada jedanaestogodišnjeg D. R. iz Jagodine da s njim otputuje u Kragujevac.

Policijska uprava u Kragujevcu podnela je ovdašnjem Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Siniše Đ. (27) iz Jagodine zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovine ljudima. Sumnja se da je Siniša Đ. 25. oktobra 2007. pozvao tada jedanaestogodišnjeg D. R. iz Jagodine da s njim otputuje u Kragujevac. Po dolasku u Brzan kod Batočine Siniša Đ. je na benzinskoj pumpi „Konvoj trans“ nagovorio maloletnika da ukrade novac.
Iskoristivši priliku dok je prodavačica točila gorivo u vozilo, D. R. je iz fioke radnog stola ukrao 30.000 dinara pazara. Tokom vožnje prema Kragujevcu novac je predao Siniši, koji mu je dao polovinu, koliko mu je prethodno obećao, navodi se u jučerašnjem policijskom saopštenju. Dodaje se da se sumnja da je Siniša Đ. i u prethodnom periodu na sličan način vrbovao D. R. da krade, što će naknadno biti utvrđeno. Za Sinišom Đ. kragujevačka policija raspisala je potragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari