Stanje bezbednosti na području koje pokriva Policijska stanica u Kladovu, u prvom tromesečju 2010. godine bilo je povoljno. U saopštenju Policijske stanice u Kladovu navodi se da je u oblasti javnog reda i mira registrovano 17 prekršaja, odnosno tri više nego u istom periodu lane. Svi počinioci, njih 20, muškog su pola, a najveći broj remećenja javnog reda i mira učinjen je u kući ili stanu, sedam prekršaja. U kladovskoj opštini je i stanje bezbednosti saobraćaja u proteklom kvartalu na zadovoljavajućem nivou, navodi se u informaciji Policijske stanice. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo nastradalih lica, već je samo pričinjena materijalna šteta.

Kada su u pitanju krivična dela, u prvom ovogodišnjem kvartalu na području opštine Kladovo zabeleženo ih je 35, što je za tri više nego u istom periodu 2009. godine. Od ukupnog broja krivičnih dela 24 je iz opšteg, a 11 iz privrednog kriminaliteta. Rasvetljeno je 11 od ukupno 14 krivičnih dela koje su izvršili nepoznati počinioci, što je 78,57 odsto.

Izuzetan uspeh u rasvetljavanju krivičnih dela razbojništva, od kojih je jedno izvršeno krajem 2009. godine, a drugo u januaru ove godine, Policijska stanica u Kladovu postigla je u saradnji sa pripadnicima beogradske kriminalističke policije. Reč je o razbojništvima počinjenim u menjačnicama „Princ D.O.O. Dumitrašković“ i „Bafer“ pri čemu je materijalna šteta procenjena na 1,1 milion dinara. Inače, tokom prvog tromesečja rasvetljena je i serija krivičnih dela teške krađe gde su počinioci bili maloletna lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari