Policijski inspektorat Kosova počeo istragu o jučerašnjem incidentu u opštini Leposavić 1Foto: RTK (arhiva)

Policijski inspektorat Kosova (PIK) saopštio je da je pokrenuo istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić, kada je kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

„PIK potvrđuje da je obavešten od strane policije u vezi sa ovim slučajem. Odmah je angažovan tim istražitelja PIK-a, dok će ostale radnje biti preduzete u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a“, navodi se u saopštenju tog inspektorata.

Prema zakonu i pravilnicima na snazi, PIK je dužan da počne istragu u svakom slučaju u kojem su policijski službenici koristili vatreno oružje.

U saopštenju kosovske policije juče je stajalo da su službenici pucali zato što su se „osećali ugroženo“, odnosno zbog toga što je vozač putničkog vozila „udario u policijsko vozilo i odbio da se zaustavi“.

Policija je naknadno saopštila da napadači na njih lica sa kriminalnim dosijeima.

Kako je navedeno, muškarac sa inicijalima D.S. (32), osumnjičen je da je umešan u preko 80 krivičnih dela, kao što su ubistvo, prinuda, posedovanje oružja bez dozvole, napad, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, pretnje, teška krađa, izazivanje opšte opasnosti, razbojništvo i slično, kao i više od 20 prekršaja.

Druga osoba, M.D. (38), po navodima policije osumnjičena je da je umešana u 17 krivičnih dela, kao što su ubistvo, prinuda, posedovanje oružja bez dozvole, teška krađa, teška telesna povreda, neovlašćeni prelazak granice, ometanje dokaza i tri prekršaja.

Kosovska policija pucala je na automobil u kome su se nalazili Srbi sa Kosova i Metohije D.S. i M.D, jer je, kako navode, vozač odbio da se zaustavi na kontrolnom punktu.

Povređeni M.D. prvobitno je prevezen u bolnicu u Kraljevu, a potom na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) u Beogradu, gde se trenutno nalazi u stabilnom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari