Politika: Noćas ponovo odvezeni migranti sa Makove sedmice u Subotici 1Foto: A. Isakov/Politika

Noćas oko 23.30 časova u policijskoj akciji u centru naselja Makova sedmica u Subotici, pokupljena je grupa migranata i odmah policijskim vozilom odvedena u prihvatne centre.

Kako piše Politika, među grupom od 10 do 20 migranata nalazila se i jedna porodica, otac, majka i dete, koji su stigli taksi vozilom somborskih registarskih oznaka.

Ova porodica je odvojeno odvezena u prihvatni centar za migrante.

Migranti koji su uhvaćeni prošle noći nisu ni stigli do šume na Makovoj sedmici, jer je akcija policije izvedena kod punkta na kojem policija dežura u centru naselja.

Policija je noćas na Makovoj sedmici zaustavila više vozila subotičkih i taksi vozila somborskih registarskih oznaka iz kojih su migranti odmah prebačeni u policijsku „maricu”.

Sve se odvijalo upravo ispred prostorija Mesne zajednice Makova sedmica, u kojoj je prošlog petka Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova Srbije razgovarao sa građanima ovog naselja.

Ministar ih je tada pozvao da prijave svaki slučaj kada primete da nepoznati automobili dovoze migrante i rekao da će policija odmah reagovati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari