Golubački ratari očekuju da će predlog Nacionalnog programa ruralnog razvoja za naredne dve godine, koji je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,Vlada Srbije do kraja godine usvojiti i da će njegova primena dati rezultate.

Nacionalni program ruralnog razvoja obuhvatiće sve grane primarne poljoprivredne proizvodnje i sektore mleka, mesa, voća, povrća i žitarica, ali ne samo sektore primarne, već i prateću industriju i investicije u tim sektorima.Programom ruralnog razvoja predviđeno je da se organskoj poljoprivrednoj proizvodnji ubuduće posveti posebna pažnja, kao i očuvanju autohtonih rasa domaćih životinja. Nacionalni program baviće se i organizovanjem aktivnosti na selu, kao što su razvoj seoskog turizma i očuvanje starih zanata.Kako kažu golubački poljoprivrednici ovde vide svoju šansu u većoj proizvodnji zdrave hrane,negovanju tradicije ovog kraja kao i pružanja usluga u okviru odmora na selu za domaće i strane turiste.

Jedan od odličnih primera je iskustvo Dragana Milovanovića, vodeničara u Ravništu, koji se nalazi u turističkoj ponudi opštine Golubac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari