Oko 700 đaka pančevačke Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ ne pohađa nastavu jer je veći deo zgrade oštećen posle nedavnih kiša i topljenja snega. Posle raspusta učenici juče nisu pošli u školu jer su oštećena tri od šest paviljona te ustanove.

Direktor škole Miodrag Radojković kaže da je kiša poplavila veći deo škole i da je popustila noseća greda na krovu upravne zgrade. – Uništena je instalacija na centralnoj zgradi koja je stara više od 60 godina. Majstori su u školi, sprečeno je dalje prokišnjavanje, ali nije bezbedno da uključujemo struju dok sve ne bude gotovo – rekao je Radojković.

On je kazao da bi učenici trebalo da se u klupe vrate u ponedeljak 18. januara i dodao da će đaci izgubljenu sedmicu nadoknaditi radnim subotama. Gradski većnik za obrazovanje Nada Čikoš najavila je da će grad finansijski pomoći školi jer đaci moraju što pre da nastave da pohađaju nastavu. Istakla je da je grad uvek pomagao za „sve što se dogodi neplanski“, bez obzira na novac u budžetu, jer, kako je rekla, školstvo mora da funkcioniše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari