Dva vezana poraza od Makabija pokazala su da „parnom valjku“ nedostaje goriva i da crvena lampica jasno ukazuje na manjak energije i samopouzdanja.

Srpski šampion u kratkom vremenskom periodu mora popraviti „krvnu sliku“, a predstojeći ispit protiv Šarlroa u Evroligi zapravo će predstavljati jedan vid „male mature“ za crno-bele, pošto će pred svojim navijačima u četvrtak pod imperativom pobede morati da prikažu čitavu lepezu pravih poteza ne bi li zaustavili zahuktali belgijski tim, osokoljen prvim evroligaškim trijumfom u duelu sa Efesom.

– Jasno je da ćemo u meču sa Šarlroa morati da prikažemo znatno bolju igru u odnosu na utakmice u Izraelu. Eventualni trijumf stabilizovao bi nam samopouzdanje koje je očigledno poljuljano nakon loših partija u Izraelu – samokritičan je Dušan Kecman na početku razgovora za Danas.

Može li se reći da je Makabi zaista toliko dominantniji ili je ipak u pitanju vaša loša forma?

– Makabi već godinama neguje isti stil igre. Mislim da su prošle sezone na određenim pozicijama bili produktivniji. Ne prija nam agresivan pristup u odbrani, loše se snalazimo u okolnostima kada rival pređe u zonski presing ili presing, tako da ćemo morati što pre da nadoknadimo propuste u igri.

Da li vas zabrinjava veliki broj izgubljenih lopti na mečevima sa izraelskim velikanom?

– Bez ikakve sumnje. Mislim da u prvom meču njihov broj nije bio prevelik, međutim u drugom duelu smo imali previše problema da na pravi način probijemo njihov zonski presing.

Slažete li se sa konstatacijama da novajlije, osim Pekovića, nisu pokazale kvalitet zbog kojeg su dovedene u Partizan?

– Većina njih je dovoljno iskusna, međutim igra u Partizanu zahteva konstantan pritisak, koji podrazumeva dobre partije u kontinuitetu. Oni su nesumnjivo kvalitetni igrači, pred kojima je vreme za dokazivanje i puno rada.

Na redu je duel sa Šarlroa. Da li se može reći da je meč sa Belgijancima od presudnog značaja za plasman crno-belih u narednu fazu Evrolige?

– Svakako je jedan od najvažnijih po pitanju naših ambicija u Evroligi. Šarlroa spada u ekipe atipičnog stila. Igraju veoma brzo, imaju veliki broj raspoloženih šutera koji pogađaju iz svih pozicija. Nepredvidivi su, što će otežati naš posao.

Spomenuli ste šut, na koji način spoljna linija Partizana mt:s može popraviti navedeni element do duela sa pretendentom za mesto u TOP 16 fazi?

– Kao i prošle sezone šut nam je zatajio u najnezgodnijem mogućem trenutku. Rivali to koriste tako što dodatno skupljaju u odbrani, čime stvaraju još veći pritisak na naše centre. Problem je što nam je samopouzdanje znatno poljuljano. Pokušaćemo da treninzima što pre nadoknadimo evidentne nedostatke i da protiv Šarlroa pružimo mnogo bolju partiju – ubeđen je Dušan Kecman.

Nisam zadovoljan formom

– Nisam zadovoljan trenutnom formom. Ne pružam partije u skladu sa znanjem i iskustvom. Koristim svaki trening da poboljšam stvari u igri, budući da nas očekuju teška iskušenja – samokritičan je najiskusniji košarkaš crno-belih.

Apel navijačima

Zbog bacanja upaljača na teren i korišćenja lasera za vreme utakmice između Partizana i Efesa crno-beli su kažnjeni sa 6.500 evra. Ukoliko navijači srpskog šampiona na bilo kojoj sledećoj utakmici budu ponovili slične ispade Partizan bi mogao da bude novčano sankcionisan u rasponu od 10 do 100.000 evra ili u najgorem slučaju organizacijom utakmice u gradu udaljenom najmanje 300 kilometara od Beograda. Uprava crno-belih apeluje na navijače da u sledećim mečevima navija isključivo u sportskom duhu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari