Opština Bojnik, na jugu Srbije, ponovo se minulih dana našla u centru pažnje ovdašnje javnosti. To, doduše, nije prvi put da žestoko ratuju odbornici vladajućih stranaka (DS, G17 plus, DSS i Alijansa demokrata) i opozicije koju čine SRS, Nova Srbija i Grupa građana „Pokret za promene“.

Ovoga puta povod podela je lomljenje stakala na privatnom vozilu „samara“ predsednika opštine Nebojše Nenadovića (DS). On, kao i predsednici stranaka koji čine vladajući blok, smatraju da iza svega stoji namera opozicije da destabilizuju stanje u ovom siromašnom kraju.

– Po svaku cenu žele da se domognu vlasti, ali im nećemo dozvoliti, jer je naša namera da stanemo na put pljačkašima – kaže Nenadović uz ocenu da materijalna šteta na oštećenom vozilu nije velika, oko 14.000 dinara, ali su poruke koje su upućene vrlo opasne.

U Bojniku poslednja sednica lokalnog parlamenta ne može da se okonča mesecima, na dnevnom redu ima više od 110 tačaka, a kako sada stvari stoje, kada sednica bude nastavljena, za možda mesec dana, verovatno će biti proširen novim tačkama.

Privreda Bojnika i čitavog pustorečkog kraja godinama je u jadnom stanju. Privatizacija praktično nije ni počela, a zbog propasti fabrika stotine radnika, koji su bili na platnim spiskovima u tzv. društvenim preduzećima, ostale su bez posla. Potencijalnim investitorima ovde nude besplatno zemljište sa kompletno uređenom infrastrukturom kako bi što brže bili sagrađeni manji industrijski pogoni i otvorena nova radna mesta.

Nebojša Nenadović se nada da će privući deo investitora u ovaj kraj, jer se nude besplatne lokacije za gradnju pogona, a jedini uslov je zaposlenje određenog broja radnika.

U opštini Bojnik, za manje od dve godine promenjeno je više koalicija, čak trojica predsednika Skupštine imala su pravo da primaju nadoknadu šest meseci, što je ionako tanku opštinsku kasu još više opterećivalo.

Uz ovu neveselu bojničku priču treba dodati informaciju da je iz Nacionalnog investicionog plana odobreno 39 miliona za realizaciju tri programa. U mesnim zajednicama Dragovac i Pridvorica trebalo bi da se gradi vodovodna mreža, a u Crkvici most. To je deo traženih para, jer je NIP-u prosleđeno devet programa vrednih 164 miliona dinara.

Poznati vandali

U Bojniku su poznata imena lica koja su oštetila vozilo predsednika opštine Nebojše Nenadovića. On smatra da su dobili instrukciju od njegovih političkih protivnika da se ponašaju vandalski.

– Verujem da će odgovor na pitanje ko su nalogodavci znati za nekoliko dana – smatra Nenadović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari