Polonica u Srbiji

TREBALO JE A NIJE

Ostavite komentar


  1. Autorka teksta vidno je ogorčena što njeni prevodi nisu bili izloženi tako da im se svi mogu diviti. Sve antologije, sve poezije, štaviše civilizacije izašle su iz pera ove književnice kalibra nesumnjivo renesansne ličnosti. Da joj se digne spomenik veći od kipa Sardara Patela u Gujaratu. Njoj ima da se pokloni ne samo Poljska, nego i Bugarska, Češka, Slovačka. Jedna je Biserka! Niko je zameniti ne može. Ma, i Statua jedinstva mala bi bila za sva njena postignuća. Mauzolej bi trebalo već sad osnovati za ovu časnu ženu.

Ostavite komentar


Društvo

Utisak nedelje: Da li nam je potrebna nacionalna čitanka? 10

Utisak nedelje: Da li nam je potrebna nacionalna čitanka?

Nacionalna čitanka je dobro realizovan dodatak nastavi i u njoj nema ničeg zlonamernog, stav je dr Zorane Opačić, profesorke Fakulteta za obrazovanje učitelja i vaspitača i dr Katarine Begović, docentkinje na Katedri za srpski jezik sa južnoslovenskim jezicima Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.