Svetski reket broj jedan uspešno je krenuo u odbranu trona na turniru u Dubaiju, a u prvom kolu savladao je mladog Nemca Sedrika-Marsela Štebea sa 2:0 (6:4, 6:2). Novak Đoković je na teren izašao prvi put nakon osvajanja Australijan opena u januaru, ali većih problema u meču sa 72. teniserom sveta nije imao.

Odmah na startu oduzeo je protivniku servis, ali je zatim Štebe bolje zaigrao i uspeo na trenutke da dekoncentriše Đokovića ubojitim forhend paralelama. Međutim, Nemac u prvom setu nije uspeo da iskoristi brejk šanse, pa je Đoković nakon 51 minuta igre poveo sa 1:0.

Drugi set počeo je malo neizvesnije, a Štebe je u četvrtom gemu imao priliku da oduzme servis braniocu titule i povede sa 3:1. Đoković je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije, nakon čega je levorukom teniseru palo samopouzdanje zbog čega je odmah izgubio servis. Do kraja meča viđeno je još nekoliko prilika za brejk, a Đoković je na svoj servis iskoristio drugu od tri vezane meč lopte i rutinski se plasirao u drugo kolo. Prvi nosilac turnira u narednoj rundi igraće protiv boljeg iz duela između Sergeja Stakovskog i Omara Avadija.

Mlađi brat prvog tenisera sveta, Marko Đoković, nije uspeo da se plasira u drugo kolo nakon što je na startu turnira poražen od kvalifikanta Kazahstanca Andreja Golubjeva sa 2:0 (6:3, 6:2), nakon sat vremena i 10 minuta igre. Meč je počeo dobro po srpskog tenisera koji je odmah napravio brejk i držao pozitivan rezultat do 3:2, ali se zatim Golubjev probudio, osvojio četiri uzastopna gema i priveo prvi set kraju u svoju korist. U drugom delu igre Kazahstanac nije davao velike šanse srpskom teniseru da se vrati u meč i ubedljivom igrom obezbedio je plasman u drugo kolo. Đoković zauzima trenutno 869. mesto na listi najboljih tenisera sveta, a za učešće na ovom turniru dobio je specijalnu pozivnicu od organizatora. Marko Đoković će samo zahvaljujući učešću na turniru u Dubaiju napredovati za 150 mesta na ATP listi sledeće nedelje.

Na istom turniru danas će nastupiti drugi reket Srbije Janko Tipsarević koji se sastaje sa Igorom Kunjicinom iz Rusije. Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 1,7 miliona dolara, a pobedniku će pripasti i 500 bodova za ATP listu.

Jelena i Bojana startuju u Maleziji

Srpske teniserke Jelena Janković i Bojana Jovanovski učestvovaće ove nedelje na turniru u Maleziji, u Kuala Lumpuru. Trenutno najbolja srpska teniserka sastaće se danas sa 142. teniserkom sveta, Francuskinjom Karolin Garsijom, dok je Jovanovski rano jutros odigrala meč protiv Kejsi Delakve iz Australije. Turnir u Kuala Lumpuru igra se za nagradni fond od 220.000 dolara, a pobednici će pripasti 250 bodova za WTA listu.

Troicki sa Darsisom u Delrej Biču

Dejvis kup reprezentativac Srbije Viktor Troicki postavljen je za drugog nosioca na turniru u Delrej Biču, a na startu takmičenja igraće protiv Belgijanca Stivena Darsisa što će biti njihov prvi međusobni duel. Troicki će takođe nastupiti i u konkurenciji dublova, u paru sa Fincem Jarkom Nieminenom, a protivnici u prvom kolu biće im najbolji dubl sveta, braća Bob i Majk Brajan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari