Na obali Dunava u Velikom Gradištu održan je tradicionalni Međunarodni polumaraton. Polazna tačka je bila gradski park, odakle su se učesnici uputili ka selu Zatonju i nazad. Polumaraton u dužini od 21,1 km istrčalo je svih 350 takmičara.

Trka je privukla veliki broj takmičara kako iz zemlјe tako i iz inostranstva, pa su u Velikom Gradištu u nedelјu trčali i učesnici iz Hrvatske, Rumunije, Grčke, Španije, Nepala… Najuspešniji takmičari u muškoj konkurenciji bili su: Saša Stolić iz Beograda, Dejan Radanac iz Hrvatske i Mladen Minić iz Jagodine. Najuspešnije takmičarke polumaratona bile su: Snežana Milošević iz Beograda, Katarina Pohlod iz Novog Sada i njena sugrađanka Aleksandra Burkanović.

Trku zadovolјstva, u ukupnoj dužini od 5 kilometara, trčalo je stotinak učesnika.

Organizator tradicionalnog polumaratona bio je Atletski klub VGSK uz podršku opštine Veliko Gradište, Turističke organizacije opštine, Kulturnog centra „Vlastimir Pavlović Carevac“ , Sportskog centra i Policiske uprave.

Organizator polumaratona je po završetku trke proglasio najbolјe i podelio medalјe, dok je za sve ostale učesnike obezbeđen ručak – pasulјgradištanac.

Takmičari dobrog srca darivali su novčane priloge koji su preusmereni humanitarnom udruženju „PUŽ“ radi kupovine hrane za pse u ovdašnjem azilu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari