Drugog dana obeležavanja 74. godišnjice od početka racije u Čurugu, u sredu, 6. januara 2015. godine sa početkom u 10 časova, delegacija Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine u kojoj će biti potpredesednici Đorđe Milićević i Milivoj Vrebalov, prisustvovaće parastosu i položiti venac kod Spomenika žrtvama čuruške racije na Trećoj rampi na obali Tise u Čurugu, saopštila je Pokrajinska vlada.

Prvog dana obeležavanja godišnjice, u ponedeljak 4. januara, Parastos žrtvama Čuruške racije održan je u Muzeju žrtava racije u Čurugu, gde su vence položili predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i predsednik Memorijalnog društva „Racija 1942“, Milan Radomir. Pored delegacije pokrajinske Skupštine, vence će položiti i predstavnici Memorijalnog društva „Racija 1942“, opštine Žabalj, Mesne zajednice Čurug, Ambasade Mađarske u Beogradu, Prve brigade kopnene vojske Srbije i predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara.

Istog dana , sa početkom u 10 časova, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin, prisustvovaće obeležavanju 74. godišnjice racije u Opštini Žabalj, koje će biti upriličeno kod Spomenika na III rampi, i ovom prilikom položiti venac nevino stradalim žrtvama. Parastos će služiti čuruški sveštenici u prisustvu predstavnika Memorijalnog društva ,,Racija 1942“, MZ Čurug, Opštine Žabalj, Pokrajinske vlade, Skupštine AP Vojvodine, Vojske Republike Srbije i Ambasade Mađarske u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari