Pomen žrtvama u Bratuncu 1Foto:Ministarstvo rada

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević prisustvovao je danas u Bratuncu obeležavanju godišnjice stradanja Srba u Podrinju.

Nakon parastosa ubijenim i poginulim žrtvama, Đorđević je položio venac u ime Vlade Srbije.

Đorđević je na skupu podsetio na činjenicu da je na tom mestu, 25 godina ranije na Petrovdan ubijeno 69, a zarobljeno još 20 Srba, a da je na području Podrinja ubijeno
više od 3.500 Srba.

Četvrt veka kasnije, i dalje tražimo odgovor – hoće li srpski narod ikada dobiti izvinjenje za svaku nevinu žrtvu u Bratuncu, Jadovnu, Jasenovcu“,rekao je Đorđević.

Srbija više nikada neće dozvoliti da se srpski narod ugnjetava, proteruje i da se nad njim vrše zločini, ma gde on živeo, rekao je Đođević i poručio „da zločin nikada ne može i da neće proći nekažnjeno, dokle god ima onih koji ga pamte i onih koji ga se sećaju“.

„Moramo da razmišljamo o budućnosti i budemo čvrsto zajedno, poštujući sve druge jer će jedino tako istorija shvatiti da smo na pravoj strani“, rekao je on.

Obeležavanju godišnjice stradanja Srba u Podrinju prisustvovali su i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin kao izaslanik predsednika Republike Srbije, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Milenko Savanović i ostali zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari