U prostorijama Kancelarije za mlade grada Požarevca postavljen takozvani Karijerni info kutak u okviru projekta „Profesionalna orijentacije’“ koje Kancelarija sprovodi u saradnji sa nemačkim GIZ-om i Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

 – Karijerni info kutak je servis karijernog informisanja koji će omogućiti da svaka mlada osoba u Srbiji, kada zakuca na vrata lokalne kancelarije za mlade u njoj može dobiti informaciju šta je sve potrebno da uradi i gde to da uradi, kako bi odluku o svojoj karijeri, tj. o izboru svog budućeg posla i škole, donela u skladu sa svojim sposobnostima i na osnovu tržišta rada, kaže koordinator požarevačke Kancelarije Veljko Obradović. Karijerni info kutak mladim ljudima, između ostalog, pomaže da: upoznaju sebe, upoznaju svet zanimanja, upoznaju puteve obrazovanja, isprobaju zanimanje i donesu odluku o budućoj karijeri, rekao nam je Obradović.

U predstojećem periodu u planu su završne aktivnosti Kancelarije za mlade u okviru ovog projekta kao što su deljenje materijala po školama, ‘„realni susreti“ i druge akcije o kojima će javnost biti blagovremeno informisana čime ćemo zajedno doprineti uspostavljanju karijernog info-servisa za mlade u našem gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari