Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković i predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić uručili su u srijedu ključeve stanova nove zgrade za penzionere na Ribarevinama.


Izgradnju objekta je finansiralo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Fond rada i Opština Bijelo Polje. Opština je bila nosilac poslova u pogledu obezbjeđenja projektne dokumentacije, potrebnih dozvola i saglasnosti za izgradnju objekta, stručnog nadzora nad izvođenjem radova i infrastrukturnih priključka za objekat. Ministar Bošković je iskazao zadovoljstvo time što je Vlada uspjela da održi standard penzionera na zadovoljavajućem nivou.

– Nećemo dozvoliti da standard penzionera pada iz godine u godinu. Zbog toga je ova populacija penzionera kod Ministarstva rada i socijalnog staranja pod posebnom pažnjom i imamo nedjeljne i veoma česte konsultacije sa Udruženjem penzionera na razne teme, kazao je Bošković.

– Projekat koji smo započeli prije godinu dana udruženim snagama, a danas smo se ministar Bošković, direktor Fonda PIO Perović, predsjednik Udruženja penzionera Crne Gore Vešović i ja kao predsjednik Opštine dogovorili da po istom principu počnemo još jedan stambeni objekat, što će sa još četiri stambena objekta koja smo već uradili na Ribarevinama u prošloj i ovoj godini, predstavljati peti objekat koji će pomoći da i najugroženiji sugrađani riješe svoje stambeno pitanje. I ovaj novi objekat će biti namenjen penzionerima Bijelog Polja, a jedna zgrada u kojoj nijesmo pobijelili stambene jedinice je gotova i ona će biti dodijeljena našim sugrađanima koji su socijalno najugroženiji. Takođe, Opština Bijelo Polje sa Fondom za solidarno stambenu izgradnju iz Podgorice gradi objekat sa 150 stambenih jedinica za državne službenike i namještenike, po povlaštenim uslovima, na lokalitetu u Nikoljcu. Sve to zajedno predstavlja dobar pokazatelj da i ovako teškim vremenima ipak ima načina, uz konsenzus volja onih koji predstavljaju određene institucije, da se stambena pitanja rješavaju na valjan način i da se vodi briga o onim slojevima stanovništva i društva koji nijesu u uslovima da sami sebi riješe određena pitanja, kazao je Žurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari