Za regulisanje bujičnih potoka u vlasotinačkom kraju i i druge komunalne aktivnosti, iz Nacionalnog investicionog plana odobreno je 30 miliona dinara.


Živan Šušulić, potpredsednik SO Vlasotince ističe da je nedavno vreme pogodilo stotinu domaćinstava u samom gradu, ali i naselja Manastirište i Boljare, kao i nekoliko privrednih objekata.

Početkom narednog meseca znaće se ko će biti angažovan na uređenju Crnobarskog i Smrdanskog kanala, koji su pretesni da prime veliku količinu vode koja se sliva iz planinskog dela ovoga kraja.

– Otvaranje ponuda za izvođenje radova na Crnobarskom i Smdanskom potoku zakazano za 2. avgust, a posle toga će početi nabavka potrebne opreme – kaže Bratislav Petrović.

Za godinu domaćinstva duž Crnobarskog i Smrdanskog potoka tri puta su pogođena vodenom stihijom i zato se ocenjuje da je jedino rešenje bolje regulisanje ovih potoka.

Procena štete

U Vlasoitncu posebno formirana komisija popisala je poplavljena domaćinstava, a razmere štete znaće se za nekoliko dana. Sokol Stanojević, član Opštinskog veća, kaže do je do poplave došlo jer potoci, odnosno kanali, nemaju kapacitet da prihvate svu vodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari