Ambasador Republike Slovačke Igor Furdik posetio je Inđiju i sa zamenikom predsednika te opštine Sinišom Filipovićem razgovarao o mogućnostima za ulaganje u Slankamenačke Vinograde, najmanju mesnu zajednicu na inđijskoj teritoriji, u kojoj živi pretežno stanovništvo slovačke nacionalnosti.

Prema rečima ambasadora Furdika, kroz razgovor se zajednički došlo do nekoliko dobrih ideja oko čvršće saradnje, pre svega u vezi sa obnovljivim izvorima energije. Tokom ove posete bilo je reči i o dolasku delegacije Slovačke na tradicionalnu manifestaciju Pudarski dani, koja će biti održana u Slankamenačkim Vinogradima 9. avgusta.

Zamenik predsednika opštine Inđija Siniša Filipović je izrazio zadovoljstvo što će predstavnici Ambasade i Vlade Republike Slovačke prisustvovati ovoj manifestaciji.

– Drago mi je što će Slovačka i opština Inđija zajedničkim snagama pomoći razvoj Slankamenačkih Vinograda. Lokalna samouprava je još jednom pokazala da je spremna da, u saradnji sa drugim nivoima vlasti, pomogne našem malom mestu. Svaka investicija u našu mesnu zajednicu je dobrodošla – rekao je predsednik MZ Slankamenački Vinogradi Jano Maho.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari