Koordinatorka Centra za pomoć djeci i porodici u Bijelom Polju Vesna Pavićević uručila je 20 sertifikata učesnicima projekta „Škola za roditelje“. Iskustva u radu sa djecom polaznicima su prenosile Anica Bojović i Sanja Radojević, školski psiholozi, saradnice Centra za podršku djeci i porodici.

– Završili smo jedan značajan projekat koji je za godinu trajanja postigao pun efekat i okupio 40 roditelja. Osnovna svrha vaspitanja je da se izvuče ono najbolje, i mislim da smo u tome u potpunosti uspjeli – kaže Anica Bojović.

Ona navodi da su na osnovu predviđenog plana roditelji stekli nova saznanja koja će im pomoći u kvalitetnijem komuniciranju s djecom.

– S roditeljima smo razgovarali o osnovnim potrebama djece, razvojnim periodima, njihovim brigama i problemima, a bilo je riječi i o preprekama sa kojima se roditelji susreću, kako da njihova djeca budu što uspješnija i kako da se razviju u kompletniju ličnost. Škola je imala edukativni i iskustveni karakter, a akcenat je stavljen na poboljšanje odnosa između djece i roditelja – kaže Anica Bojović.

„Školom za roditelje“, zadovoljni su i sami roditelji, jer, kako kažu, pedagozi i psiholozi Centra za pomoć djeci i porodici su ih naučili da na pedagoški način ostvare komunikaciju s djecom. Ajsela Pačari kaže da je u „Školi za roditelje“ obogatila način vaspitanja i spoznala dječje probleme i strahove.

– Naučili smo kako da im pomognemo da sve lakše i brže savladaju. Takođe, naučili smo da kroz pružanje veće pažnje i ljubavi djeci budemo bolji roditelji – kaže Pačariz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari