Nedavnom promocijom akcije „Parkovi prijateljstva“ u izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Bora Stanković“ u selu Jašunja, u leskovačkoj opštini, počela je praktična realizacija akcije „Parkovi prijateljstva“, koju su zajednički pokrenuli humanitarna organizacija „Naša Srbija“ i kompanija „Soko Štark“.

Nedavnom promocijom akcije „Parkovi prijateljstva“ u izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Bora Stanković“ u selu Jašunja, u leskovačkoj opštini, počela je praktična realizacija akcije „Parkovi prijateljstva“, koju su zajednički pokrenuli humanitarna organizacija „Naša Srbija“ i kompanija „Soko Štark“.
Pored učenika ove škole, promociji akcije prisustvovali su supruga predsednika Srbije Tatjana Tadić, pokrovitelj ove i još nekih akcija i projekata „Naša Srbija“, Mlađan Đorđević, predsednik „Naše Srbije“ i dr Vladan Marinković, predsednik opštine Leskovac.
Đaci ove ugledne vaspitno-obrazovne ustanove dobili su na dar paketiće sa slatkišima, kompjuter i golove za mali fudbal. U okviru akcije, školska zgrada je renovirana, a krečenje i postavljanje ograde pomogli su lokalna samouprava i sami roditelji. Opremanje „Parka prijateljstva“ pomogla je i kompanija „Tamaris“ iz Republike Srpske, obezbeđujući donaciju od sto stabala za ozelenjavanje školskog dvorišta.
Najnovija akcija je, u stvari, nastavak dobrotvorne akcije „Pošaljite čestitku prijateljstva“, koju su pod pokroviteljstvom Tatjane Tadić pokrenuli upravo „Naša Srbija“ i kompanija „Soko Štark“. U toj akciji, prodajom čestitki, koje su uradila sama deca, prikupljeno je 3.580.000 dinara, koja će biti utrošena za poboljšanje uslova života dece u Srbiji. „Naša Srbija rukovodila se činjenicom da, ukoliko u nekom selu postoji škola koja predstavlja simbol života i budućnosti u nerazvijenim sredinama, znači da je selo još živo i da postoji nada da će nastaviti da živi, a kroz pomoć školi na najbolji način mogu da se postignu kvalitetniji uslovi života najmlađih“, kaže Mlađan Đorđević, predsednik „Naše Srbije“.
U okviru ove akcije škole se opremaju parkovima sa ljuljaškama, klackalicama, penjalicama i klupicama. Zanimljivo je da su svu opremu izradila deca – učenici tehničkih škola u Leskovcu i Bajinoj Bašti.
Širom Srbije, dok akcija traje, biće otvoreni „Parkovi prijateljstva“ u šesdeset škola i izdvojenim odeljenjima. Parkove će dobiti škole u selima opština Arilje, Bajina Bašta, Ivanjica, Ljubovija, Mali Zvornik, Nova Varoš, Loznica, Užice, Ub, Babušnica, Bela Palanka, Boljevac, Bosilgrad, Dimitrovgrad, Knjaževac, Kučevo, Malo Crniće, Medveđa, Pirot, Prijepolje, Ražanj, Sjenica, Sokobanja, Svrljig, Lebane, Leskovac, Vlasotince, Majdanpek i Lapovo. Reč je, uglavnom o školama koje imaju mali broje đaka, od kojih neke po desetak učenika.
Akcija se realizuje i u četiri opštine na Kosovu i Metohiji – Kosovskoj Kamenici, Kosovskoj Vitini, Novom Brdu i Gnjilanu, gde će biti podignuto deset „parkova prijateljstva“ zahvaljujući „Jumbes banci“, jednom od najvećih donatora ove humanitarne akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari