Potpisivanjem ugovora o donaciji građevinskog materijala između grada Zrenjanina i porodica izbeglih i raseljenih lica u Gradskoj kući najavljen je novi ciklus pomoći lokalne samouprave svim izbeglim građanima koji se suočavaju sa egzistencijalnim problemima.

Prema rečima dr Branislava Martinova, predsednika Komisije za dodelu humanitarne pomoći izbeglima, sredstva za građevinski materijal obezbedio je Komesarijat za izbegla i interno raseljena lica. Reč je o 1,5 miliona dinara, koji će biti upotrebljeni za namensku kupovinu potrebnog građevinskog materijala porodicama koje su započele gradnju kuća. Grad Zrenjanin i komisija imali su težak zadatak da od 155 prijava odaberu šest porodica kojima je pomoć najpotrebnija.

– Ovo je tek početak saradnje sa našim sugrađanima, koji su zbog ratova ostali bez krova nad glavom. Pripremamo akcioni plan za naredne četiri godine, koji će bliže definisati pomoć izbeglima i interno raseljenim građanima – najavio je gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov.

Donaciju za građevinski materijal dobili su Ankica Tadić, Branko Pašić, Stevo Čizmić, Milan Igić, Stevo Janu i Ekrem Musa, koji su potpisali ugovore sa predstavnicima lokalne samouprave. Pomoć u materijalu biće im uručena u narednih pet dana. Grad Zrenjanin je u fazi formiranja saveta za migracije i trajna rešenja izbeglih, čiji bi glavni posao bio popravljanje socijalnog položaja sugrađana koji su došli iz Hrvatske, BiH i sa Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari