– Dobrodošli u vašu i našu kuću jer u Vojvodini se nikada nismo delili na to ko je odakle i kada došao, već se samo delimo na dobre i loše ljude. Vaše opredeljenje da ostanete da živite u Vojvodini je veliko bogatstvo za nas i dodatni motiv da vam pomognemo, rekao je juče Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća APV uručujući ugovore o pomoći za izbegla, prognana i raseljena lica.

– Dobrodošli u vašu i našu kuću jer u Vojvodini se nikada nismo delili na to ko je odakle i kada došao, već se samo delimo na dobre i loše ljude. Vaše opredeljenje da ostanete da živite u Vojvodini je veliko bogatstvo za nas i dodatni motiv da vam pomognemo, rekao je juče Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća APV uručujući ugovore o pomoći za izbegla, prognana i raseljena lica. Danas sam izuzetno srećan što se stiču uslovi da 135 porodica sa oko 700 članova stekne ovde krov nad glavom. Naša je ambicija da do 2010. godine rešimo stambene probleme svih najugroženijih porodica izbeglih i raseljenih lica u Vojvodini, a želimo da im pomognemo i u stvaranju uslova za privređivanje. To je jedini i pravi način za integraciju u društvo, rekao je Pajtić.
Pomoć se posredstvom Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima obezbeđuje za trajno stambeno zbrinjavanje ovih porodica, a sastoji se u građevinskom materijalu za dovršetak izgradnje stambenih objekata kao i za poboljšanje uslova stanovanja. Građevinski materijal za dovršetak započete izgradnje dobilo je 55 porodica, a za poboljšanje uslova stanovanja 80 porodica.
Sa ukupno 30 miliona dinara ovo je najveća jednokratna donacija koja se uručuje za pomoć u integraciji izbeglih lica u Vojvodini od osnivanja Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.
Uručenju pomoći su prisustvovati i direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Dejan Pavlović; predsednik Saveta za izbeglice Izvršnog veća APV dr Janko Veselinović i pokrajinski poverenik za izbeglice Marijana Novakov-Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari