Pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina detetu sa smetnjama u razvoju branila da ide u bioskop: "Ne sme više ovde da dolazi, ne želim da ga vidim" 1Foto. lsv

Pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Vera Milošev i njen prijatelj, verbalno su napali i pretili trojici dečaka u bioskopu u nedelju uveče u Zrenjaninu, od kojih je najmlađi sa problemima u razvoju.

Kako kaže otac ovog dečaka, Sava Mihajlović, njegov sin ima 12 godina i živi uz probleme u razvoju, odnosno ima teškoće prilikom izražavanja. To veče je otišao u bioskop sa dva brata (16 i 17 godina), od kojih je jedan došao iz Beograda.

Kako nastavlja naš sagovornik, prilikom izlaska iz bioskopa, prišao im je čovek, ispostaviće se prijatelj ili momak pomoćnice gradonačelnika, koji je za njegovog sina rekao da „takvoj deci nije mesto u bioskopu i da ne želi više da ga vidi tu“.

I uneo se u lice jednom od njih. Oni su ga pitali u čemu je problem, ali kao odgovor dobili su samo nastavak nasrtaja u unošenja u lice.

Dečaci su na kraju krenuli svojim putem ka izlazu kada roditelji jednog od njih došli da ih pokupe i shvatili da se nešto dešava, da deca pričaju sa nepoznatim osobama. Tada je, kaže naš sagovornik, i njegov sin dotrčao sav uznemiren do svoje tetke koju je prepoznao.

– Kada su izašli van bioskopa, taj muškarac je prišao mojoj svastici, misleći da je ona majka mom sinu i rekao joj da takvoj deci, odnosno mom sinu, nije mesto u bioskopu i da neće više da ga vidi ovde. I njoj se uneo u lice sa namerom da je udari. Kada je ona upitala u čemu je problem, prišla joj je ženska osoba, koja ju je uhvatila za ruku i rekla „znaš ti ko sam ja, ja sam zamenik gradonačelnika, videćete vi“. I onda je ponovila kako mom sinu nije mesto u bioskopu i da ne sme više da dolazi – rekao je Mihajlović koji nije prisusvovao incidentu nego čitavu priču saznao od neposrednih aktera.

Kako kaže dalje, njegova svastika je još jednom, potpuno šokirana, ponovila „u čemu je problem“, da bi od Milošev dobila sličan odgovor, kako je ona „zamenica gradonačelnika i da je ovo njen grad“. Na kraju je pomoćnica gradonačelnika, kako tvrdi Mihajlović, pokazala okupljenima srednji prst, okrenula se i otišla.

Pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina detetu sa smetnjama u razvoju branila da ide u bioskop: "Ne sme više ovde da dolazi, ne želim da ga vidim" 2
Prijava, foto: Privatna arhiva

Za sve to vreme, ističe, mladić sa kojim je došla u biskop, snimao je čitav incident, odnosno maloletne osobe.

– Poražavajuća činjenica da se neko na toliko odgovornoj funkciji ponaša ovako. Napomenuo bih da moj sin nikada do sada nije imao ovakvih problema, pa ni sa svojim vršnjacima. Ovaj događaj sam prijavio policiji i dalje je sve na tužilaštvu. Nisam hteo ovo da pustim da prođe tek tako, ne zbog mog deteta, nego zbog drugih koji su slično prošli, a možda su se bojali nekih konsekvenci. Ovome se mora stati na put – nastavio je on.

Njegov sin je ističe posle bio vidno uznemiren, nije mogao tu noć da zaspi do 2 ujutro.

Tužilaštvo krenulo u istragu, pa je obustavilo

Iako je juče dobio informaciju da je tužilaštvo naložilo da se preuzmu snimci sa sigurnosnih kamera iz bioskopa i da policija pozove sve aktere incidenta da daju izjavu u policijsku stanicu; dva maloletna dečaka, njihove roditelje, zamenicu gradonačelnika i njenog prijatelja, danas je već druga priča.

Kako kaže Mihajlović, jutros je iz tužilaštva dobio obaveštenje da krivičnog dela nema, te da se istraga šta se dogodilo tu noć u bioskopu u Zrenjaninu, neće nastaviti. Jedino što mu ostaje je privatna tužba.

– Tek sada neću odustati. Prikupiću sve informacije, pokušati da dođem do snimaka. Privatno ću ih tužiti i sav novac će da ide u humanitarne svrhe, za decu sa posebnim potrebama. Znam sigurno da je juče naloženo da se skinu i pogledaju snimci sa kamera i da se pozovu akteri da daju izjave, a danas je odjednom sve obustavljeno. Razočaran sam, nemam šta drugo da dodam – rekao je on.

Pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina detetu sa smetnjama u razvoju branila da ide u bioskop: "Ne sme više ovde da dolazi, ne želim da ga vidim" 3
Prijava, foto: Privatna arhiva

Vera Milošev, zavetnica iz Zrenjanina

Vera Milošev je potpredsednica Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Zrenjaninu. Pomoćnica gradonačelnika diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 2019. godine, a ima zvanje diplomiranog sociologa. Nakon završenih studija, nastavila je, kako joj stoji u biografiji, da “kontinuirano unapređuje svoja znanja u humanističkom domenu”.

Pohađala je u sklopu svoje struke, između ostalog i kurs za individualnog pratioca dece sa dijabetesom u organizaciji edukativnog centra „Plavo Srce 021“ u Novom Sadu.

Odgovore pomoćnice gradonačelnika objavićemo čim stignu na našu adresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari