Pomoćnik ministra odbrane izjavom o tenkovima demantovao priču koju vlast ponavlja 10 godina 1Foto: MOD

Pomoćnik ministra odbrane za meterijalne resurse Nenad Miloradović izjavio je da u smederevskoj železari nije pretopljen nijedan tenk Vojske Srbije i tako demantovao priču koju aktuelna vlast ponavlja 10 godina.

Miloradović je, gostujući u emisiji Hit-tvit na televiziji Pink, rekao da su sredstva koja su proglašena za neperspektivna – isečena. Pojasnio je da je reč o 613 komada složenih borbenih sistema, među kojima je bilo i oko 400 tenkova, kao i oklopnih transposreta i samohodnih topova, a svi su proglašeni za „neperspektivne“ za vojsku.

On je precizirao da je isečeno i 36 samohotki, sa topovima od 57 milimetara, koje su bile „izuzetno perspektivno oruđe“, a uništeno je i 9.200 protivavionskih raketa „Strela“, takođe perspektivnih, i za to je „bačeno“ 25 miliona dolara“.

Podsetimo, izjavu da su tenkovi topljeni u Železari, između ostalog 2019. godine dao je bivši načelnik Generalštaba Ljubiša Diković u intervjuu za „Večernje novosti“ u kome je prethodnu vlast optužio za katastrofalno stanje u vojsci.

„Notorna laž je da su tenkovi topljeni u Smederevu, jer se tamo tope ugljenični čelici, a tenkovi se prave od legura čije topljenje bi trajno oštetio visoku peć – odgovorio je tada Dragan Šutanovac, nekadašnji ministar odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari