Pomoćnik ministra odbrane izjavom o tenkovima demantovao priču koju vlast ponavlja 10 godina

Ostavite komentar


  1. Ljudi svuda se rashoduje staro oružje, na kraju Hladnog rata uništene su desetine hiljada ruskih, američkih i Zapadno-nemačkih tenkova! Stotine strateških bombardera poslato na boneyard(groblje aviona), Ameri više ne proizvode delove za B-52 nego samo uzmu sa otpada. Nego zašto sada Hrvatska nabavlja preko 100 Patrija a mi 10 nekih domaćih sklepanih vozila?

  2. Šutanovac, po kojoj osnovi si svom tastu izdejstvovao nacionalnu penziju? toga treba da se stidiš nikada nisi bio cvećka.Kako ste dobro radili za ovaj narod tako ste i prošli.

  3. Nije u Smederevo nego u Češkoj, ako tashodujes oružje koje nema ko da upotrebi nemaš ljudstvo, prvo nabaviš novo, pa tek onda rashodujes koje nije za upotrebu

  4. Da, tačno je da je to rekao, ali je rekao i da su tenkovi pretopljeni u Češkoj, a to ste zaboravili da napomenete.

  5. Ono što nije rečeno je da je dosta toga isečeno u poslednjih 10 godina, to jest u vreme ove vlasti. Mada to je sve preko 50 godina staro oružje koje još jedino koriste neke paravojne grupe u Africi pa ako je to perspektiva…

  6. Ne znam po čemu je to ruska „Strela“ u vojsci Srbije bila perspektivno odbranbeno oružje- protiv neprijateljske avijacije sigurno nije jer je njen domet bio maksimalno oko 4 kilometara. Dovoljno možda za gađanje helikoptera. Infracrveno navođenje se lako, izbacivanjem „mamaca“, moglo iritirati tako da je „uspeh“ obaranja bio manji od 25%. Možda je mogla da posluži za horizontalno gađanje tenkova i samohodki -ako je IC navođenje bilo dovoljno osetljivo da „unišani“ toplotni rad motora!

  7. Pametnije je graditi fabrike za preradu otpadnih voda ( kanalizacije ) nego se “ sepuriti “ sa tenkovima . . .

  8. Tenkovi nisu bili stari i rashodovani, kao ni sistem „strela“. To je samo smetalo Americi i Nato alijansi, i zato je tadašnja vlast Srbije dobila nalog od „zapadnih prijatelja“ da uništi oružje koje je potencijalna opasnost za države u regionu gde su napravljene Nato baze.
    Gospodo, nije reč o tome da li je istopljeno ili isečeno naše najkvalitetnije oružje u to vreme koje je Srbija imala, već je reč o tome da je „neko“ uništio vojsku i vojnu industriju Srbije i tako oslabio državu, a za to je dobio debele novce od Amera i zapada.
    Firma u kojoj radim već 12 godina, je bila pred bankrotstvom, kasnile su plate po 6 meseci, bili smo u stečaju… samo zato što je neko sa vrha vlasti imao debeo interes da uništi i vojsku i vojnu industriju Srbije.
    Kako je moguće da je sada ova ista firma vodeća u proizvodnji naoružanja, stalno upošljava mlade kadrove i plate su nam veće od republičkog proseka, a u ono vreme smo radili za minimalac i čekali na platu po nekoliko meseci???

  9. Naše tenkove je topila i Makedonija. Nekoliko puta jevraćala robu zaprašenu osiromašenim uranijumom.

  10. A zašto niste stavili naslov da je na ovaj način prodaje viškova naoružanja kroz prethodno sečenje, tj. furdu, država izgubila cca 50 miliona dolara. Ovo je isto Miloradović rekao. A da li se topilo naoružanje u Smederevu ili Češkoj to je po meni nebitno.

  11. A mi koji živimo u Sd smo svi slepi bili tada i nismo videli kada su tenkovi sa isečenim cevima dovozeni železnicom?

  12. U čemu je razlika u kojoj željezari su ti tenkovi pretopljeni. Važno je da su uništeni i da su taj visoka kvalitetni čelik uzeli Amerikanci skoro za džaba.

  13. Pretopljeni su u železari Košice u Slovačkoj. Isečeni su u Srbiji. U komadima u železničke vagone su utovarani u Vršcu.

  14. I ? Kao da ste otkrili toplu vodu. Nije poenta gde je topljeno već šta je uništeno za vreme prethodne vlasti, a deo toga ste u tekstu naveli.

Ostavite komentar


Društvo

Bio je napet i ljut: Zlatko Kokanović o razgovoru Aleksandra Vučića sa građanima u Malom Zvorniku 5

Bio je napet i ljut: Zlatko Kokanović o razgovoru Aleksandra Vučića sa građanima u Malom Zvorniku

Jedini pravi sagovornik Aleksandru Vučiću u Malom Zvorniku bila je Sanja Sakan, hemičarka, naučna radnica, bliska saradnica Dragane Đorđević, profesorke Hemijskog fakulteta i naučne savetnice Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, koja je kod nas dolazila na teren i uzimala uzorke voda i zemljišta u Koreniti i Jadru, kaže za Danas Zlatko Kokanović, predsednik Udruženja "Ne damo Jadar" i jedan od inicijatora protesta u Beogradu "Rudnika neće biti".

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.