Pomoću esperanta sam proputovao 46 zemalja: Ljudi, sećanja – Kragujevčanin Saša Pilipović, glumac i esperantista

Ljudi, sećanja

Ostavite komentar


  1. Jako lep članak. Vratio me je u mladost kad sam učio esperanto jezik od najboljeg pedagoga, poljskog poštara. U leto 1980. godine u nacionalnom parku Niske Tatre na teritoriji današnje Slovačke organizovan je kurs esperanto jezika kojem sam prisustvovao zajedno da učesnicima iz desetak država, od dece pa do osoba u sedmoj deceniji života. Bila su to neka druga vremena koja današnja omladina nikako ne bi mogla razumeti. Drago mi je što sam prošao taj kurs esperanto jezika i mnogo, mnogo sam tada naučio. Vivu Esperanto sa tako jednostavnom gramatikom…

Ostavite komentar


Društvo

sat, pomeranje sata, letnje i zimsko računanje vremena

Kada počinje zimsko računanje vremena?

Iako je Evropska unija još pre nekoliko godina najavljivala da će ukinuti letnje i zimsko računanje vremena, jedinstveni sistem još uvek nije uveden, pa nas uskoro ponovo očekuje pomeranje sata.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. i 27. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.