Pomor ribe u Toplici verovatno izazavala neka hemijska supstanca

Ostavite komentar


  1. U Čačku je zbog toksičnosti Morave zabranjeno kupanje, a o tome niko ne izveštava. Generalno, uništavamo ovo malo lepote od države koja nam je ostala bez ikakvog protesta i medijske pažnje.

  2. Bože mili?! Kako se devastiraju i uništavaju prirodne lepote i bogatstva Toplice?! I niko, godinama, da nešto preduzme?! Toliko policija u Srbiji, toliko zakona, a stanje je gore, iz dana u dan. Djubre se razbacuje po ovim rajskim predelima, kao da su tudji? Najšumovitija planina u Srbiji, Jastrebac, na meti je pljačkaša već pedesetak godina. Seče se i uništava ova planina, kao da je to nečiji projekt, kao da tu neće više živeti ovaj narod? Ponekad pomislim, možda je ovo samo deo nekog plana, koga mi nismo svesni jer, nemoguće je da ovo niko ne primećuje?! Niko ne zna gde se odvlače hiljade i hiljade kubika stoletnih bukvi i hrastova. Privatne šumokradice su u talu sa šumarima i organima koji su zaduženi za čuvanje prirodnih bohgatstava. Sada su se i šumokradice „modernizovale“ pa, kada podju iz donjih sela da kradu šumu, usput, natovare traktore razno-raznim djubrištem, koje ostave širom padina Jastrepca a, zauzvrat, poseku šumu i prodaju je u Blacu, Prokuplju, Kuršumlijiu i dalje, sve do Beograda gde se transportuje ogromnim šleperima. Kroz selo Pridvoricu svakodnevno se izvlače ogromne količine drveta a da opština Blace, kao i selo, od toga nemaju nikave koristi. Kamioni sa prikolicama, abnormalnog gabariteta, uništavaju i ono malo puteva i mostova. Da li će neko i nekada zaviriti u „knjigovodstvo“ ovih vrednih štetiša, koji žive na račun onoga što je priroda stvorila? Imam utisak da se stanovništvo blačkih sela okrenutih Jastrepcu, vratilo u doba rodovske zajednice. Pojedu samo ono što ubiju po ovim šumama, a jedini novac koji zaradjuju je od kradje šumske gradje. Da li će ovi novonajavljeni komunalni policajci, ili milicajci, zaći u ove krajeve kako bi konačno sprečili divljake na delu?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.