Mornarica Šri Lanke saopštila je juče da se u četvrtak sukobila na moru s tamilskim pobunjenicima dan nakon, kako je rekla vojska, najžešćeg sukoba u proteklih nekoliko nedelja. Ona je dodala da je sedam malih čamaca i tri veće lađe Tamilskih tigrova uništeno u žestokom sukobu nadomak obale na severozapadu zemlje.

Mornarica je, takođe, rekla da je najmanje 25 pobunjenika ubijeno. Vojska je izjavila da je 63 pripadnika Tamilskih tigrova i 11 vojnika izgubilo život u sukobima u sredu. Na internet stranici pobunjeničke organizacije, navodi se da su pobunjenici u četvrtak sprečili napredovanje vojske i ubili 25, a ranili 40 vojnika.

U međuvremenu, policija je saopštila da je pripadnicima Tamilskih tigrova u Kolombu izdata naredba da se registruju, usred bojazni za bezbednost. Borba na moru trajala je tri sata, a u njoj je učestvovalo 40 čamaca, izjavio je portparol mornarice Šri Lanke, Rouan Džozef. On je rekao da je do sukoba došlo kada je jedan od čamaca mornarice patrolirao u blizini ribarske luke na severozapadu Šri Lanke. Dva mornara su ranjena, izjavila je mornarica.

edicinski zvaničnici su nezavisno od borbe na moru saopštili da je tri civila poginulo u napadu u kojem je eksplodirala mina u blizini grada Kilinohi. Dopisnici iz Kolomba izjavili su da će vladine snage nastavati ofanzivu da bi porazili Tamilske tigrove i okončali njihovu borbu za nezavisnu državu u kojoj bi živela tamilska manjina. .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari