Trogodišnja Mila Stanisavljević iz Petrovca na Mlavi boluje od cerebralne paralize, jer je prilikom prevremenog rođenja, u sedmom mesecu, predugo ostala bez kiseonika.

Sreća u ovoj nesreći je da je bolest izazvala samo jednu posledicu, a to je nemogućnost hodanja, jer su sve ostale njene moždane i fizičke funkcije u najboljem redu. Milini roditelji, majka Aleksandra i otac Branko, staraju se o njoj sa mnogo pažnje i ljubavi i trude se da je što više osamostale. Ipak, ne mogu da joj pomognu da ozdravi i načini prve korake, jer je to van njihove moći.

– Jedini način da naša ćerka prohoda i da više ne puzi kao beba, jeste operacija u Americi, u Sent Luisu, koja, zajedno sa svim pratećim troškovima, košta ukupno 65.000 evra. Takvoj operaciji već se podvrgnula jedna devojčica iz Šapca, koja je prohodala 18 dana nakon zahvata – kaže Milin tata, Branko Stanisavljević. Pošto samo on skromno zarađuje, jer supruga ne radi, nisu u stanju da sami obezbede novac za lečenje svog deteta. Zato su im u pomoć pritekli njihovi plemeniti sugrađani, koji su pokrenuli humanitarnu akciju «Za Milin prvi korak», u koju su se uključili sportisti, pevači, ugostitelji, umetnici, đaci, deca iz vrtića, domaćice… Do sada je skupljeno 18.000 evra, pa preostaje da se obezbedi još 47.000. – Iz američke klinike javili su mi da je Mila stavljena na listu za operaciju za jun mesec, ali će nam tačan termin javiti u martu. Zato je dobro da se novac sakupi najkasnije do kraja aprila, jer treba da se uplati mesec dana pre operacije – kaže Branko. Svi oni koji žele da pomognu da mala Mila ode na ovu operaciju i da počne da hoda i da trči sa svojim vršnjacima, uplate mogu da izvrše preko tekućeg računa u Srbiji: 160-1-73 Banka «Inteza» poziv na broj: 5410200050268, dok je za devizne uplate iz inostranstva IBAN broj RS35160543020067544774 SWIFT:DBDBRSBG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari