Zdravko Ponoš: Kad CIA kao simbol ima orla, evo da i BIA dobije Orlića i uhvati korak 1foto A.H./ATAImages

Kad CIA kao simbol ima orla, evo da i BIA dobije Orlića i uhvati korak – komentariše za Danas Zdravko Ponoš, lider stranke SRCE, izbor Vladimira Orlića, bivšeg predsednika Skupštine Srbije i funkcionera naprednjaka na čelo Bezbedno-informativne agencije.

Postavljanjem Vladimira Orlića na čelo BIA, napominje, potvrđuje se doslednost kadrovske politike Aleksandra Vučića.

– Stručnost i iskustvo su mu sasvim nebitni, gotovo nepoželjni. Traži se samo lična lojalnost. U liku Vladimira Orlića dobija to što redovno traži i pronalazi, mada su mu se neke jabuke koje je tako birao kasnije iskvarile. U bezbednosnom sektoru dugo je vrtio nekoliko loptica. Šaltao ih je sa pozicije na poziciju ne dozvoljavajući im da se zapate predugo na nekoj od njih i izgrade ličnu moć – ističe sagovornik Danasa.

Kako podseća, iz tog kruga, a iz različitih razloga otpali su Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin.

– Vučević nije otpao, on suštinski nikad nije ni upao – napomnje.

Prema Ponoševim rečima, Vladimir Orlić nema nikakve kompetancije za posao u koji ulazi.

– Nikada nije radio u sektoru bezbednosti, u stvari nikad nije radio neki odgovoran menadžerski posao bilo koje vrste. Ono u Skupštini nije referenca ni za šta. Dolazi na čelo važne, a lošim upravljanjem sasvim urušene institucije koja je izgubila poverenja građana, a i međunarodnih partnera. Malo je verovatno da će Orlić biti u stanju da je ozdravi. Ostaje nada da je bar neće zloupotrebljavati toliko koliko je to činio Vulin. Postoji šansa i da televizijske debate u njegovom odsustvu postanu pristojnije – zaključuje Zdravko Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari