Ponoš o nesreći u Čačku: Ne treba uzroke eksplozija tražiti u fabrici 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš oglasio se o novoj eksploziji u fabrici oružja u Čačku, naglašavajući da uzroke ne treba tražiti u fabrici.

„Ponovo eksplozija u vojnoj fabrici Sloboda u Čačku. Ne treba uzroke eksplozija tražiti u fabrici. Tamo su samo posledice. Da li je bar sramota generala Kraljevića, predsednika Nadzornog odbora Slobode? To mu je bonus pozicija, uz funkciju šefa Vučićevog vojnog kabineta. Dva u jedan. Da ne bude dileme koliko je „šefu“ važna municija iz Slobode. A o zaposlenima da brine hitna pomoć“, napisao je Ponoš na društvenoj mreži X.

Radnik Slobode u Čačku koji je povređen jutros u eksploziji u toj fabrici namenske proizvodnje nije životno ugrožen, rečeno je FoNetu u Urgentnom centru Opšte bolnice u tom gradu.

Kompanija Sloboda iz Čačka saopštila je da su u jutrošnjoj eksploziji u jednom od pogona povređena dva radnika, od kojih je jedan zadržan na bolničkom lečenju.

U saopštenju su naveli da je u 8 časova došlo „do tehnološke eksplozije na liniji laboracije artiljerijskih košuljica“ i da je povređenim radnicima „odmah ukazana medicinska pomoć“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari