Košarkaši Partizana mt:s pretrpeli su i drugi poraz u ovogodišnjem izdanju Evrolige, a nakon Efesa u u Beogradu crno-bele je savladao i Makabi u Izraelu sa 70:66. Da će šampion regionalne lige, u okviru koje će dva kluba ponovo igrati za vikend, ostati jedini tim bez pobede u grupi C bilo je jasno već krajem prve četvrtine.

Makabi – Partizan mt:s 70:66 (19:12, 22:17, 15:11, 14:26)

Hala: Nokia arena. Gledalaca: 11.000. Sudije: Gkontas (Grčka), Konde (Španija), Ciulin (Rumunija).

Makabi: Papalukas 13, Hendriks 9, Smit 5, Blu, Elijahu 10, Farmar 11, Pnini 10, Burstein 2, Ohajon, Džejms 3, Skorcijanitis 5, Lengford 2.

Partizan mt:s: Lou 12, Kecman, Raduljica 3, Jaramaz, Lučić 6, Milosavljević 14, Katić 2, Božić, Čakarević 4, Mačvan 14, Anđušić, Peković 11.

 

Poučen iskustvom od pre dve godine kada je Partizan uspeo da slavi u Nokia areni „ponos Izraela“ je nametnuo jak ritam u odbrani od samog starta igrajući presing po celom terenu što je stvaralo velike probleme crno-belima u organizaciji igre. Izabranicima Vlada Jovanovića nije pomoglo ni to što je kurpulentni Skorcijanitis veoma brzo ušao u problem sa ličnim greškama pa je veći deo prvog poluvremena presedeo na klupi. To se naročito odnosilo na Nikolu Pekovića koji nije to iskoristio da dominira pod košem. S druge strane, Makabi je zbog grešaka beogradskog tima u napadu dolazio do lakih poena, pa je serijom od 9:0 i okončao prvu četvrtinu uz do tada najveću dvocifrenu prednost (25:14).

Ni u nastavku Partizan nije uspeo da se bolje organizuje u napadu, a do izražaja je došao veoma loš procenat šuta sa spoljnih linija. Kakav takav priključak držao je Mačvan, verovatno motivisan da se dokaže upravo protiv tima u kojem je bio prekobrojan pa je poslat u Beograd na pozajmicu. Igralo se u serijama, ali je Makabi predvodio raspoloženi Pnini koji je uz zvuk sirene na poluvremenu pogodio trojku za novi maksimum od 12 poena razlike (41:29). Po crno-bele su bile kobne i izgubljene lopte kojih su sinoć „sakupili“ čak 18. To je rezultiralo konstantnim povećanjem zaostatka za raspoloženim domaćinom do maksimalnih „minus 19“ (56:37) sredinom treće deonice.

Do kraja meča Partizan mt:s je ipak uspeo da smanji zaostatak na pristojnu razliku, odnosno da pojedini igrači poprave loš utisak o svojoj igri. Imali su gosti svoju seriju, ali je iskusni Papalukas sa dva koša otklonio ideju o neizvesnoj završnici i doneo svom timu prvu pobedu, a Partizan zakucao za dno grupe C. U narednom kolu Evrolige Partizan mt:s dočekuje belgijski Šarlroa, a potom i Real Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari