Mladen Krstajić nema dilemu oko poente i efekta Partizanovog učešća u Ligi šampiona. I pored pet poraza i šestog u najavi, kapiten srpskog prvaka tvrdi da su crno-beli samo profitirali plasmanom među 32 najbolje evropske ekipe. Pritom ne misli na desetak miliona evra direktne zarade i ko zna koliko još indirektnih prihoda.

– Nadao sam se barem jednom remiju, ali nisam razočaran što takmičenje završavamo s bodovnom nulom. Ponosan sam što smo bili deo elite. Nije sramota učiti se od boljih, a našim klincima je Liga šampiona velika škola, fantastična priprema za ono što ih jednog dana čeka u inostranstvu, a nikada ne bi mogli da vide ni nauče u domaćem šampionatu. Samo zluradi ili fudbalski nepismeni ljudi mogu da likuju nad našim porazima. Nekoliko suprligaških mečeva ne vredi koliko minut LŠ, a ona Partizanu nije stigla poštom, kao novogodišnji paketić. Ako me dobro služi pamćenje, letos niko nije verovao da ćemo stići do plej-ofa kvalifikacija, a kamoli ući u LŠ, a mi smo ćutali, radili i uspeli. I ostali na zemlji, za razliku od istih tih nevernih Toma, kojima su, po starom dobrom srpskom običaju, preko noći porasle ambicije pa su od unapred otpisanih očekivali da odu u drugi krug, možda i dalje – smatra iskusni štoper.

– Da li smo mogli više? Očigledno nismo. Ali, ne pojedinačno, jer mislim da svako od nas može da igra u dobrim evropskim timovima, već ekipno. Niko nas nije ponizio, sa svima smo bili egal veći deo meča, ali nam je uvek nešto falilo. Svi su videli šta, kada i kako – kaže Krstajić, koji ne želi da se meša u planove uprave u narednim prelaznim rokovima.

– Za sve su potrebni vreme i kontinuitet. Super bi bilo da zadržati 80 odsto ove ekipe, ali pitanje je koliko je to moguće kada klub živi od prodaje igrača. Mladih uglavnom. Dok stranci puno koštaju ili se ponašaju razmaženo kada dođu – kaže kapiten Partizana, koji odbranu titule nastavlja nedeljnim duelom s Metalcem u Humskoj.

Kraj u junu

Tridesetšestogodišnji štoper čvrsto je rešio da u junu stavi tačku na igračku karijeru.

– Razmišljao sam u jednom trenutku da odustanem od najavljenog povlačenja na kraju sezone, ali u martu punim 37 godina. Vreme mi je za penziju. Dolaze mlađi, brži, snažniji, bolji od mene. Trebalo bi im dati prostora – kaže nekadašnja zvezda Verdera i kapiten Šalkea, jedan od boljih defanzivaca Bundeslige u poslednjoj deceniji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari