Ponovo požar na deponiji u Kikindi 1Foto FoNet: Marko Dragoslavić

Večeras je ponovo izbio požar na gradskoj deponiji u Kikindi, koji gasi pet vatrogasnih vozila, preneli su lokalni mediji.Vatra je zahvatila površinski sloj deponije i nema poveđenih.

Pre nešto manje od mesec dana, 17. maja, takođe je izbio požar na deponiji, a tada je povređen jedan radnik, koji se nagutao dima.

Smrad paljevine oseća se u celom gradu i okolini, javlja reporter agencije Beta.

Raca (SSP Kikinda): Tražimo odgovornost za požare na deponiji

Pokrajinska poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Kikinde Tanja Raca zatražila je večeras da se utvrdi ko je odgovoran za večerašnji požar na deponiji u Kikindi koji je drugi požar na tom mestu u poslednjih mesec dana.

„Prošli put je o požaru obavešteno Opštinsko javno tužilaštvo, ali mi do danas nemamo nikakve vesti ko je odgovoran za požar na deponiji od 17. maja ove godine“, kazala je Raca agenciji Beta.

Ona je dodala da se deponija u Kikindi „vodi“ kao regionalna deponija, ali je dodala da to „nije deponija, već najobičnije smetlište“.

„Građani se oglašavaju masovno preko društvenih mreža, ali nema odgovornosti, nema konsekvenci“, rekla je Tanja Raca.

Ona je najavila da će u skupštini Vojvodine postaviti poslaničko pitanje pokrajinskoj vladi u vezi sa odgovornošću za požare na deponiji u Kikindi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari