Ponovo protest građana u Mirijevu zbog problema sa kanalizacijom 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Stanari ulice Jovanke Radaković u beogradskom naselju Mirijevo okupili su se danas na protestu, zahtevajući od nadležnih gradskih službi trajno rešenje problema sa izlivanjem kanalizacije sa placa na broju 39.

Stanar David Slavković izjavio je FoNetu da je lepo i pohvalno što su nadležne gradske službe otpušile septičku jamu na broju 39 i oprale ulicu, ali je ocenio da je to samo „zamazivanje“ očiju javnosti.

„Nama je 2022. godine Gradska opština Zvezdara obećala da će ovaj problem sa izlivanjem kanalizacije biti trajno rešen, ali to se nije dogodilo“, naveo je.

Objasnio je da stanari na svakih pet meseci moraju da zovu nadležne gradske službe kako bi otpušile septičku jamu, odnosno kako bi radile svoj posao, dodavši da one reaguju samo kada se blokira ulica.

Upitan da prokomentariše najavljenu prekršajnu prijavu protiv njega zbog jučerašnje blokade ulice Jovanke Radović, Slavković je istakao da mu to čini čast i ponos.

„Očigledno je da građani ekološke probleme moraju rešavati protestima i blokadama ulica, jer je to jedini način za buđenje nadležnih gradskih službi“, kazao je.

Istakao je da se raduje toj prekršajnoj prijavi i da jedva čeka da sudiji objasni u kakvom ekološkom brlogu stanari Mirijeva žive.

Današnji skup obezbeđuju inspektori Javnog reda i mira Policijske uprave za Beograd i on protiče bez incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari