Projekcijom filma Šejtanov ratnik, u Sremskoj Mitrovici je proteklog vikenda otvorena nova bioskopska sala. Reč je o nekadašnjoj maloj sceni Pozorišta Dobrica Milutinović, koja je, zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i lokalne samouprave u iznosu od 970.000 dinara, adaptirana u bioskopsku salu.

Projekcijom filma Šejtanov ratnik, u Sremskoj Mitrovici je proteklog vikenda otvorena nova bioskopska sala. Reč je o nekadašnjoj maloj sceni Pozorišta Dobrica Milutinović, koja je, zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i lokalne samouprave u iznosu od 970.000 dinara, adaptirana u bioskopsku salu. Ovaj multifunkcionalni prostor namenjen je ne samo za projekciju filmova, nego i za održavanje raznih prezentacija, sastanaka, manjih dramskih formi.
– Cilj otvaranja nove bioskopske sale je poboljšanje kulturne ponude u gradu. Bioskop ima kapacitet od 50 mesta i poseduje najsavremeniju opremu, koja je urađena po svetskim standardima – rekao je Branislav Nedimović, narodni poslanik.
Otvaranje bioskopske dvorane u najvećem sremskom gradu značajnije je tim pre, što postojeći bioskop Fruška gora već duže vreme nema projekcije. Kakva je budućnost ovog nekadašnjeg društvenog preduzeća zasad nije izvesno, mada je krajem protekle godine bioskop prodat na aukciji i time dobio i novog gazdu. No, još uvek se ne zna precizno da li će i kada će prostor biti adaptiran i bioskop početi sa radom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari