Ponovo raste broj hospitalizovanih pacijenata u Novom Pazaru 1Foto: Beta/AP/Martin Mejia

Broj hospspitalizovanih pacijenata zaraženih korona virusom, u poslednja 24 sata, u Novom Pazaru beleži blagi porast. Na bolničko lečenje je primljeno šest novoinficiranih osoba, tri  iz Novog Pazara, dve iz Raške i jedna iz Tutina, a kući je otpušetn jedan pacijent.

Na kovid odeljenjima leči se 66 obolelih. Juče je, ponovo, zabeleženo prisustvo pacijentkinja zaraženih koronom na Ginekološko-akušerskom odeljenju.

Od ukupnog broja na kovid odeljenjima, tri pacijenta su životno ugrožena i priključeni su na respiratore, a četiri su na kiseoničkoj potpori. Jedan oboleli je transportovan u drugu zdravstvenu ustanovu.

Broj pregleda u kovid ambulantama, danima, se ne spušta ispod 200. Juče su obavljena 224 pregleda – 139 bili su pacijenti na prvom pregledu sa simptomoma infekcije, a 85 bile su kontrole.

Kada je u pitanju registrovanje novoobolelih, kao i prethodnih dana, zadržan je veliki procenat zaraženih, u odnosu na broj testiranih.

Brzim antigenskim testom prethodnog dana, proveravane su 134 osobe. Pozitivne su bile 62 ili 46,2 odsto.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) danas je objavio da je u prethodna četiri dana, PCR testiranjem registrovano još 119 pozitivnih, od kojih je 109 iz Novog Pazara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari