Ponovo se zapalio autobus pun dece: Kakvi se autobusi voze srpskim putevima 1Foto: Instagram/192

Autobus koji je prevozio decu zapalio se juče u blizini Vrnjačke banje. U aprilu se autobus pun dece zapalio na Rtnju. I u Beogradu su autobusi koji gore redovna pojava. Kako ovakvi autobusi prolaze tehnički pregled i da li su oni koji se nađu na putu zaista ispravni?

Autobus koji je prevozio decu na ekskurziji zapalio se u blizini Vrnjačke banje, u mestu Stanišinci, potvrdilo je juče ovlašćeno lice kompanije „Leka prevoz“.

‌U autobusu je bilo 76 đaka iz Osnovne škole „Momčilo Živojinović“ iz Mladenovca. Nijedno dete nije povređeno.

‌Nije bilo potrebno dugo da na društvenim mrežama počne da kruži video-snimak zapaljenog autobusa na kome se vidi kako iz dvospratnog autobusa prevoznika „Leka prevoz“ kulja gust crni dim, dok zadnji deo autobusa oblizuje plamen. U jednom trenutku dolazi do mini eksplozije i vatra se pojačava, praćena vriscima prisutnih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beograd Info (@beograd_info)

Do požara je došlo u motornom delu autobusa. Incident je prijavljen oko 14:10, na lice mesta su izašli pripadnici policije i vatrogasci. Okolnosti pod kojima je nastao požar i dalje nisu utvrđene.

„Na svu sreću, svi su bezbedni, sada ispitujemo da li se autobus zapalio na parkingu ili u pokretu. Nismo sigurni ni da li su se deca igrala upaljačem. Tek ćemo znati kad se sve ispita. Hitna pomoć i policija bili su na licu mesta i sada je situacija pod kontrolom“, reklo je juče ovlašćeno lice kompanije „Leka prevoz“ za Telegraf.

Sa druge strane, direktor OŠ „Momčilo Živojinović“ je u izjavi za medije objasnio da su i nastavnici i deca bili u autobusu kada je došlo do požara.

„Svi smo bili u autobusu kada smo videli dim. Vozač i ja smo izašli iz autobusa i videli da je DPF filter počeo da dimi. Da bi se sprečilo dalje širenje uzeli smo protivpožarni aparat. Međutim, to je bila greška. Da je vozač samo ugasio autobus, ništa se ne bi desilo. Deca su nakon toga bezbedno izašla i stajala sa strane dok po nas nije došao drugi autobus. Otišli smo u Vrnjačku Banju, obišli je i krenuli zatim prema Mladenovcu“, rekao je direktor škole iz Mladenovca.

Ostatak teksta možete da pročitate OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari