Gradonačelnik Bača Tomislav Bogunović ocenio je juče da će puštanje u rad skele između Vukovara i Vajske doneti veliku korist građanima Srbije i Hrvatske. Bogunović je agenciji Beta rekao da je vožnja skelom za građane potpuno besplatna, za razliku od drumskog prevoza između Vukovara i Vajske.

Gradonačelnik Bača Tomislav Bogunović ocenio je juče da će puštanje u rad skele između Vukovara i Vajske doneti veliku korist građanima Srbije i Hrvatske. Bogunović je agenciji Beta rekao da je vožnja skelom za građane potpuno besplatna, za razliku od drumskog prevoza između Vukovara i Vajske. Dodao je da prevoz skelom između Vajske i Vukovara traje 12 minuta, a da je razdaljina između dva mesta drumskim putem 90 kilometara, pa je potrebno od dva do dva i po sata vožnje.
„Najvažniji od svega je psihološki efekat, jer će vlasnici oko 200 salaša sa obe strane Dunava, kao i stanovnici Vukovara i Bača, moći da se osećaju slobodnije i mnogo jednostavnije da obavljaju svakodnevne poslove“, rekao je Bogunović.
Gradonačelnik Bača je podsetio da je Vlada Holandije u projekat uložila oko 1,5 miliona evra, u okviru kojeg bi do jeseni trebalo da bude izgrađen trajekt, koji će zameniti skelu koja saobraća između Vajske i Vukovara.
Privremena skela, koju je iznajmila „Vodogradnja“ iz Osijeka, saobraćaće svakodnevno, na sat vremena, od sedam do 19 časova. Vožnja je besplatna, s tim što putnici moraju imati malograničnu propusnicu. Skela na koju mogu da stanu 30 putnika i četiri automobila, olakšaće svakodnevni život 50 hiljada žitelja s obe strane granice. Puštanjem skele u rad Hrvatska i Vojvodina su nakon 16 godina ponovo povezane Dunavom. Pored Vlade Holandije, obnovu saobraćaja podržale su vlasti hrvatskog grada Vukovara i vojvođanske opštine Bač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari