„Parni valjak“ ruši prepreke i kada vozi u prvoj brzini. Nisu fudbaleri Partizana oduševili ni protiv kulskog Hajduka, ali su kao na kraju blede partije s Jagodinom uzeli ceo plen, pa posle petog kola opet s vrha tabele gledaju ostatak superligaške konkurencije.


– Lep je osećaj kada se vratiš na svoje mesto. Još lepše je kada ostale gledaš s visine, bez obzira što nas na vrhu tabele trenutno drži „samo“ bolja gol razlika od Zvezde i Hajduka – zadovoljno konstatuje strelac oba pogotka nad doskorašnjim liderom Nemanja Tomić.

I protiv Kuljana ste odigrali od očaja do sjaja? Zašto se Partizan najčešće budi u drugom poluvremenu?

– Slažem se da je potrebno svih 90 minuta odigrati kako treba, ali bolje i ovako nego da „prespavamo“ ceo meč. Želja za pobedom i borbenost nisu sporni. I protiv Hajduka smo se puno trudili, dosta trčali, više imali loptu u posedu… Ali, kao da je potrebno da prođe neko vreme da povežemo sve konce u organizaciji igre i realizaciji. Defanziva dobro funkcioniše, protivnici nam retko ugrožavaju gol, ali mi nešto kasnije proradimo u završnici. Srećom, pa postoji drugo poluvreme, kada obično sve skockamo. Onda spojimo dobru igru, šanse i pogotke. Tako je bilo i protiv Hajduka i protiv OFK Beograda.

Novi Pazar ste „gazili“ od početka prvenstvenog meča. Može li tako da bude i na preksutrašnjem Kup gostovanju istoj ekipi?

– Očekujem još jednu pobedu nad Pazarcima. Ne samo zbog „petarde“ na našem stadionu, već i zato što je Partizan „stariji“, bolji i brani trofej u Kupu. Samo, ovo bi mogla bude drugačija utakmica. Naš protivnik nema šta da izgubi, a imaće na svojoj strani brojne i vrlo temperamentne navijače, pa očekujem veći otpor.

Dok napadači još „spavaju“, vi redovno tresete mreže. Ciljate li to titulu prvog strelca lige?

– Ne, uopšte ne razmišljam o tome. Ne pada mi na pamet da sebe stavljam u prvi plan. Naravno, drago mi je što sam već dao četiti gola u prvenstvu i tri u Evropi, ali ne trkam se saigračima kojima je to posao. Šta više, nadam se da će uskoro i oni proraditi, pa da budemo raznovrsniji u napadu. Za dobro Partizana – kaže, ove sezone preporođeni Tomić.

Razjedinjeni „grobari“

U Humskoj ne postoji samo sukob vrhuške kluba sa sportskim sektorom, u liku direktora Mladena Krstajića i trenera Aleksandra Stanojevića. Još veći je raskol među navijačima. I ni on nije od juče. Samo iz meč u meč postaje sve otvoreniji. Na jednoj strani su „grobari“ s Juga, a na drugoj sa istočne tribine. Prvi su bliski upravi, a njihove vođe (po nasleđenim receptima iz prošlih vremena) na razne načine naplaćuju „ljubav“ prema crno-belima, dok njihovi rivali, u velikom broju „odbegli“ s Juga, traže odlazak ljudi koje vode Partizan. Pa tako, dok jedni traže ostavke, čak i posle golova svog tima, u čemu im se prošle subote priključio i deo Zapada, dotle se oni s Juga trude da ih pesmom nadglasaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari