Gradonačelnik Čačka: Štetu od poplava do sada prijavilo 96 domaćinstava 1Foto: MUP Srbije

Štetu od poplava do sada je prijavilo 96 domaćinstava sa teritorije Čačka, rekao je novinarima gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Obilne padavine, kojih je prema nezvaničnim podacima u proteklih nekoliko dana u Čačku bilo između 90 i 110 litara po metru kvadratnom, oštetile su u tom gradu putnu infrastrukturu, brojna domaćinstva i useve na više stotina hektara poljoprivrednog zemljišta.

„Komisije će izaći na teren i popisati svu štetu, koja će građanima biti isplaćena, a isplaćuju se samo stambeni objekti, ne i vikendice“, rekao je Todorović.

On je istakao da će posle urušavanja mosta između čačanskih sela Mrčajevci i Slatina biti izgrađen potpuno novi most koji će povezivati Mrčajevce sa selima na starom putu za Kraljevo.

„Zahvaljući prisebnosti meštana, nadležnih organa i saobraćajne policije predupredila se velika nesreća, jer autobus pun radnika, turskih državljana, nameravao je da pređe preko tog mosta koji je oštećen još 2014. godine“, rekao je Todorović.

Todorović je dodao da se most srušio nekoliko dana pre nego što je trebalo da počne njegova rekonstrukcija i da je za tu namenu iz republičkog budžeta Čačak dobio 500 miliona dinara.

„Za izgradnju novog mosta moraće da se uradi potpuno novi projekat, a lokalna samouprava učiniće sve da se što pre krene u izgradnju novog mosta jer prelaznog rešenja nema“, rekao je Todorović.

On je rekao da je most između Mrčajevaca i Slatine, koji se juče urušio, izgradila vojska sredinom osamdesetih godina prošlog veka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari