Popović: Četiri žalbe na odluku o doktoratu Siniše Malog

Rektorka Univerziteta u Beogradu za Danas

Ostavite komentar


  1. Pametan i kulturan čovek bi odavno dao ostavku i sakrio se od očiju javnosti posle ovakve afere. Danska vlada je dala ostavku jer nije sprovela socijalni plan koji je obećala u predizbornoj kampanji. Ova bahata, nestručna i nekulturna vlast do sada ima preko 180 afera i malo rezultata… ali obraza nema. Eto gde mi živimo.

    1. Kažeš Baja;“Pametan i kulturan čovek…“ a ne kažeš na koga misliš i gde toga ima a da nije otišao u inostranstvo.

  2. Bilo bi zanimljivo saznati koliko je magistarskih radova i doktorata poništeno do sada zbog prevare, (a bilo ih je i sve ih je više).
    Ja znam za samo jedan svetli primer u Nišu iz 2010. kada je Veče Građevinskog fakulteta oborilo taj „magistarski“ rad (plagijat).
    Na žalost komisija i pre svih mentor (prof. Drenić), nisu snosili nikakve sankcije, a o moralnoj odgovornosti naivno je govoriti.
    Ako to ne bude rešeno oštrim sankcijama (do otkaza) biće sve više prevaranta, a inflacija dr. obesmišljava pošteno i mukom stečene diplome.
    Doktorske studije, osim što su skupe, lakše su od osnovnih jer se najćešće polaže u 4 oka, a kandidati su uglavnom „deca“ sa poznatim prezimenima. „Stari“ magistri su imali za dve klase ozbiljnije postdiplomske studije do zvanja mr od sadašnjih doktorskih, a u rangu su mastera.
    Srbijo, na lošem si putu.

  3. Konačno, čestitke za BU.
    Tako je. Niste vi tamo neki SANU ili Akademija nauka i umetnosti Srbije. „čitati skraćeno“.

    1. Svi članov i SANU i njen predsednik V. Kostić će nakon izbora biti reizabirani u novu SANU, po novim pravilima!

  4. Konačno, čestitke za BU.
    Tako je. Niste vi tamo neki SANU ili Akademija nauka i umetnosti Srbije. „čitati skraćeno“. P

  5. Ja sam 1995. upisala Fakultet fizicke kulture u Bg. Jos tada je bilo “ vrhunskih sportista“ koji nisu slusali predavanja, isli na vezbe, a ni polagali ispite… TI PROFESORI FIZICKE KULTURE sada predaju fizicko nasoj deci, rade kojekakve programe vezbanja sa odraslima itd… i, znam neke, koji su na veoma dobrim funkcijama… NAZALOST, zato i jesmo ovde gde smo! Takve stvari se tolerisu vec godinama…. Iskreno se nadam da ce im se konacno stati na put!!! Bravo za zalbe!!!

    1. U Srbiji se nikad nista nije izvelo na cistac tako da nece ni ovo. Srbija nikad nece biti normalana zemlja za zivot

  6. Ovu bruku Beogradskog Univerziteta treba prekinuti što pre tako što Doktorantu. ne priznati naučni rad i kazniti njegovog Mentora koji je rukovodio sa izborom i radom na doktorskoj tezi koja očigledno ima planirane delove iz nekog drugog naučnog rada i kraj rasprave lako bi se zaštitili drugi zaslužni Doktori nauka BU

  7. Bravo za profesore koji se ne plase odmazde velikog vodje i njegovih poltroncica, tzv.doktorcica!!!

  8. Ovde se kradu poklopci sa sahte, seku se bakarne telefonske zice a kamoli diplome i doktorati. Trula drzava, sve bazdi od korupcije. Zamisli sada Sinisa Mali treba da se negde pojavi na forumu ili panelu da drzi govor a svi znaju da je lopurda. Postao je sinonim za plagijaturu. Bruka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.