U Osnovnom sudu u Požarevcu održano je suđenje po privatnoj krivičnoj tužbi za krivično delo klevete i uvrede tužitelja Saše Valjarevića od strane Branislava Popovića u novinama Braničevo Danas u članku Zabavljač. Sudija Stanoje Rajić je doneo odluku kojom se Branislav Popovoć oslobadja od krivične odgovornsti, za pomenuta krivična dela.


Sudija je učesnicima u ovom krivičnom postupku pre početka suđenje predložio da se pomire, pošto su obojica javne ličnosti. Tužilac Saša Valjarević i njegov pravni zastupnik, advokat Novica Pantić nisu pristali na taj predlog i zatražili su od sudije da donese presudu. Posle saslušanja Valjarevića i Popovića, sudija Rajić je pristupio izvođenju dokaza. Nakon toga, doneo je odluku kojom je Branislav Popović oslobođen od krivične odgovornosti za klevetu i uvredu. Branislav Popović izjavio je da je zadovoljan presudom koju je izrekao sudija Rajić, ali je napomenuo da je takvu presudu i očekivao.

-Moja kolumna Šapat grada ocrtavala je trenutnu političku situaciju u našem gradu realno, ali na jedan satiričan način. Obrazloživši svoju odbranu, sud je imao razumevanja obzirom da sam sudiji dao na uvid mnoštvo svojih članaka napisanih u istom duhu – rekao je Popović

Vidno razočaran odlukom suda tužilac Saša Valjarević najavio je žalbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari