Popović: Spremni nacrti zakona o sprečavanju korupcije i borbi protiv organizovanog kriminala 1Foto: Ministarstvo pravde

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da su pripremljeni nacrti više zakona o sprečavanju korupcije i borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma čijim će usvajanjem, po njenim rečima, biti ispunjenje određene preporuke Grupe zemalja protiv korupcije (GRECO), tela Saveta Evrope.

 

Kako je saopštio taj resor, Popović je u razgovoru sa izvršnom sekretarkom GRECO Liviom Stoikom Bešt navela da su pripremljeni Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupije, Nacrt zakona o izmenama Zakona o lobiranju i Nacrt zakona o izmenama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Podsetila je da je 25. jula Vlada Srbije donela Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije do 2028. godine, kojom su kao rizične obuhvaćene oblasti policije, zdravstva, obrazovanja, lokalne samouprave, građevinarstva, finansiranja političkih aktivnosti, poreza i carina, javnih nabavki, privatizacije i javnih preduzeća, dok su oblasti zaštite uzbunjivača i lobiranje zastupljene u okviru ovih rizičnih oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari