Popović (SSP): Loše je i u porodilištima u Šapcu, Smederevu, ne samo u 'Narodnog fronta' 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao 12 godina, koliko je na vlasti, „da izgradi nova porodilišta i rekonstruiše postojeća“, umesto što „sada, kada je pukla bruka u porodilištu ‘Narodni front’ u Beogradu, izdaje naređenja da se mimo svih procedura hitno i do subote obezbede klima uređaji u svakoj prostoriji“ tog porodilišta.

„Aleksandar Vučić je predsednik svih građana Srbije, pa neka mu neko javi da je ista situacija kao u Narodnog fronta i u porodilištima u Šapcu, Smederevu, Užicu, Negotinu… Neka javi neko njemu i (gradonačelniku Beograda Aleksandru) Šapiću da je u vreme (prethodnog gradonačelnika) Dragana Đilasa, Grad rekonstruisao čak dva porodilišta u Beogradu – u KBC ‘Dragiša Mišović’ i KBC Zemun koji do tada nije radio dugi niz godina“, rekla je Popović u saopštenju.

Povodom navoda u medijima da porodilište „Narodni front“ nema dovoljno klima uređaja, Popović koja je i poslanica u SKupštini Srbije, kazala je da SSP traži „hitno rešenje za sva porodilišta u Srbiji i odgovornost za one koji su dozvolili ovakvo stanje“.

„Posle 12 godina Vučić daje novo lažno obećanje poput onog o izgradnji Tiršove 2 (dečije bolnice u Beogradu), da će izgraditi nova porodilišta u Beogradu i Nišu, ali dogodine, pa da majke sa zadovoljstvom donose bebe na svet. Sram bilo Aleksandra Vučića sa sve njegovom svitom fikusa, koja radi samo ono što im njihov šef komanduje!“, napisala je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari