Popović (SSP): Vučević svojim izjavama vređa porodilje 1foto FoNet

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) i narodna poslanica Mila Popović izjavila je danas da izjava premijera Miloša Vučevića u vezi sa nedostatkom klime u porodilištu „Narodni front“ predstavlja uvredu za sve žene u Srbiji koje su pred porođajem.

Povodom Vučevićeve izjave da nedostatak klima uređaja nije ugrozio rad „Narodnog fronta“ i da je „obavljano 30 porođaja dnevno, što je gotovo pun kapacitet rada”, Mila Popović navela je da je to „nova uvreda za sve žene koje, kada krene porođaj, ne mogu da čekaju ni da zahladni ni da stignu klime”.

“Ili da pojasnim Vučeviću, ako ne postoje normalni uslovi u porodilištima onda su životi majka i beba ugroženi”, dodala je ona, saopštila je SSP.

Mila Popović podsetila je da je Vučević ranije izjavio da je žena svetinja samo ako rađa i da je to “što donosi na svet novi život čini bićem koje je zapravo najsličnije Bogu”.

„Sva je sreća što čin dolaska bebe na svet nikako ne zavisi od gomile nesposobnih ministara poput Lončara i premijera Vučevića koji pokušava da od Brnabićke preuzme titulu za najblamantniju izjavu. Sve što budućim majkama ovaj režim garantuje jesu ventilatori kojima se hvali ministarka Đurđević Stamenkovski i potpuna neizvesnost šta će zateći u porodilišu“, ocenila je Mila Popović.

Navodeći da je to prava slika vlasti za koju je Srbija „plen koji rasprodaje, a ljudi samo broj koji ih ne interesuje“, Mila Popović ocenila je da je jedini način da se zaustavi potpuni slom „hitna primena svih zahteva opozicije vezanih za izborne uslove i vanredni izbori na kojima građani treba da kažu da li podržavaju one zbog kojih se žene porađaju bez klima, a mladi odlaze da se ne vrate”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari