I pored solidne igre u trećem kolu, najbolji srpski teniser preko Hrvata Ive Karlovića jednostavno nije mogao do odbrane prošlogodišnjeg polufinala, pa ga na novoj ATP listi očekuje gubitak bodova.

Jeste Đokovićispustio nekoliko zicer prilika koje mu se ponovo nisu ukazale, međutim, utisak je da rezultat ne bi bio mnogo drugačijij čak i da je srpski teniser manje grešio. Oduzeti servis Karloviću definitivno je veliki zadatak za svakog svetskog igrača, a isto važi i za taj-brejk. Hrvat je u ovoj sezoni odigrao neverovatnih 56 taj-brejkova, što dovoljano govori o njegovoj igri – niti on pravi brejk, niti dozvoljava svojim rivalima da to urade. Brza indor podloga je naročito draga Karaloviću, jer ona zapravo i najbolje podržava njegov sjajan servis i ponajviše odgovara njegovoj kretnji i impresivnoj fizičkoj građi (visok 2,02m). S obzirom na sve to, zaista se nema šta zameriti trećem reketu sveta za eliminaciju u osmini finala. On je pre početka Mastersa u Madridu izjavio da je u dobroj formi, što će uostalom moći da potvrdi naredne nedelje u Parizu.

– Ovde sam igrao dobro poslednje dve godine, ali mislio sam da sada mogu bolje, jer sam fizički spremniji i imam više samopouzdanja. U Madridu su uslovi drugačiji u odnosu na druge turnire u dvorani, pre svega zbog velike nadmorske visine, pa nije lako kontrolisati lopticu – izjavio je Đoković, koji u Madridu brani prošlogodišnje polufinale.

Turnir u Madridu igra se za ukupni nagradni fond od 2,27 miliona dolara. Titulu u glavnom gradu Španije branio je David Nalbadijan, kojeg je u osmini finala eliminisao Del Potro.

 

Kraj i za Zimonjića i Nestora

Srpski tenis ostao je bez predstavnika na Mastersu u Madridu. Posle Novaka Đokovića, u petak su takmičenje završili Nenad Zimonjići Kanađanin Danijel Nestor. Drugi nosioci nisu uspeli da se plasiraju u polufinale, pošto su u „super tajbrejku“ izgubili mečod poljskog para Marijuš Firstenberg/ Marćin Matkovski – 3:6, 6:3, 9:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari